Amb més de quatre anys en funcionament, la Tenda del Projecte Trévol, situada al carrer Martínez Valls 47, ha aconseguit consolidar-se cada vegada més com un comerç amb una àmplia oferta de productes.
Este comerç destina la totalitat del que ingressa a donar suport al Projecte Trévol, que lluita per la integració de les persones amb discapacitat, tant intel·lectual com física, en tots els àmbits de la seua vida. Este concepte de venda de segona mà combina, per tant, bons preus amb un objectiu solidari.
Darrere de la taula es troba un grup de voluntàries, moltes d'elles mares, que treballen dia a dia per a organitzar l'establiment i atendre al públic. Abans eren 30, però en aquests moments s'han reduït a 12 a causa del coronavirus. El motiu és que “moltes d'elles estan dins del grup de risc”, explica Alicia Osca, una de les voluntàries.
S'organitzen de tal manera que hi ha dos o tres pels matins, i altres dos a les vesprades, per a així poder compartir el treball. “Hi ha voluntaris que realitzen dos o tres torns, perquè la veritat que no donem abast”, comenten. Això és sens dubte un bon senyal. Un signe que la botiga compta cada vegada amb més suports. Tot este treball el realitzen de manera altruista, ja que “tot el que es recapta és per als xavals”, confirmen. Malgrat això, és una tasca que realitzen amb molta satisfacció. “Estem molt contentes de poder col·laborar i aportar”, asseguren, ja que els beneficis de la tenda poden redundar en millors oportunitats per als usuaris que formen part del Trévol.
La tenda oferix sobretot mantes i roba de segona mà que “està en perfectes condicions i completament netes”, ja que els productes que es donen es porten primer a una nau industrial on es tracten, es desinfecten i es llaven, per a oferir-los en condicions òptimes. Un procés d'higiene que s'ha intensificat amb el coronavirus.
Encara que la Tenda compta amb suports, ja que consideren que “la gent està responent bé”, creuen que falta encara un canvi en la mentalitat. La falta de tradició de mercats i tendes de segona mà, més populars potser en les grans ciutats o a l'estranger, fa desconfiar a voltes a la gent. Davant este argument, les voluntàries contraposen que “per a res”, els productes que es poden trobar “estan en molt bones condicions”, amb bona relació qualitat-preu, i insistixen en què sobretot la roba, està neta i adequada per a la seua venda. “Nosaltres mateixes anem amb roba de la tenda”, comenta Reme Ferrero, una de les voluntàries.
A més de roba, també es poden trobar molts elements de decoració per a la llar, com pitxers o figures, així com sabates, tasses, llibres, DVD o joguets, i fins i tot accessoris per a cuina, com paelles o graelles. I en estes dates tan especials, oferixen productes de decoració nadalenca elaborats a mà per voluntàries per a decorar l'arbre de Nadal i la llar. Uns productes que tenen un segell especial, ja que són únics.
Per altra part, el Trévol ha llançat la seua marca de disseny amb la qual crea invitacions per a esdeveniments, com batejos, aniversaris, comunions o bodes. A la tenda es poden vore in situ alguns models. Encara que amb la situació actual de coronavirus els esdeveniments s'han vist més restringits, no s'ha de deixar de tindre en compte esta opció per a possibles futurs esdeveniments. Es tracta d'una manera d'oferir bonics dissenys alhora que es col·labora amb el Projecte. Des de la Tenda Solidària del Trévol animen a comptar amb este establiment com un més i a considerar-lo com un intercanvi positiu, que beneficia al client alhora que permet amb els ingressos oferir millors oportunitats als usuaris del Trévol.