La Rectora de la Universitat de Valencia, Mavi Mestre, ha confirmat a l’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, la represa dels tràmits per implantar a la ciutat el màster de Psicología General Sanitària. Es tracta d’una gestió que es va iniciar en un encontre entre tots dos que tenia lloc a l’inici mes de març de 2020 a Valencia, però que es veïa interrompuda per la irrupció de la pandèmia, que, en paraules de la rectora, “ens ha fet centrar esforços en no parar res i que ningú es quedara arrere. Tenim actualment quatre titulacions molt demandades al Campus d’Ontinyent, però l’aposta de futur pasa per un master com aquest”, assenyalava.
Cal recordar l’ínterès mostrat per la UV que el nou titol oficial de postgrau que s’implante a Ontinyent estiguera vinculat a algun dels àmbits de coneixement dels graus universitaris que ara mateixa s'imparteixen al Campus d'Ontinyent (Magisteri Infantil, ADE, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i Infermeria). En aquest sentit, el Màster en Psicologia General Sanitària és un títol de caràcter profesionalizant per als llicenciats/graduats en Psicologia, que proposa una formació avançada i especialitzada en àrees com la promoció, prevenció, avaluació, tractament i rehabilitació, d’aspectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones. La implantació requerirà d’una autorització de l’Agencia Nacional de la Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA).
Així mateix, la rectora confirmava la represa dels treballs per a l’obertura d'una subseu permanent del Parc Científic de la UV a Ontinyent. L'objectiu en aquest cas és crear un nexe d’unió entre la Universitat i l’empresa que fomente la cultura de la innovació i de la transferència de la investigació aplicada al sector privat. L’alcalde Jorge Rodríguez agraïa “el treball i l’aposta decidida que ve fent Mavi Mestre pel Campus d’Ontinyent, des d’inclús abans de ser rectora”, manifestava.
Malestar pel procés de vacunació
Preguntada pels mitjans de comunicació, la rectora mostrava el seu malestar per com està duent-se a terme el procés de vacunació entre la comunitat educativa a la Comunitat Valenciana, “ja que s’ha exclós als docents universitaris, que no estan sent vacunats com la resta. Ens deixa en un segon plànol i no ens considera personal esencial per a la societat. I no sols això, sinó que a més els docents universitaris estem en contacte amb l’alumnat de 18 a 25 anys, que és l’edat on els i les joves són més contagiadors per les relacions socials que mantenen, així que esperem que les autoritats reflexionen i ens incloguen en la llista de vacunació en les mateixes condicions que a la resta dels docents”, manifestava.