El Palau dels Barons de Santa Bárbara-Casa de Cultura acull l'exposició 'Hermano Lobo (1972-1976): ou dur per al Caudillo', impulsada per la Universitat de València amb la col·laboració de la Diputació de València i l'Ajuntament d'Ontinyent, una mostra que homenatja els humoristes que van estar darrere d'esta publicació.
Han assistit este matí a la presentació la primera tinent d'alcalde, vicepresidenta primera de la Diputació de València i diputada de Memòria Històrica, Natàlia Enguix; el regidor de Cultura, Álex Borrell; la delegada de la rectora de la Universitat de València, Mª Dolores Pitarch, i un dels dos comissaris de l'exposició, Francesc-Andreu Martínez.
El regidor Álex Borrell destacava que "ens fa molta il·lusió tindre esta exposició sobre 'Hermano Lobo', que va ser una revista transgressora. Tenim molt de material per reflexionar sobre els principals escriptors i dibuixants de l'època intentant esquivar la censura", comentava. Natàlia Enguix destacava que "la Diputació i, en particular, la delegació de Memòria Democràtica, tornen a apostar per la promoció dels mitjans que van combatre la Dictadura des de la ploma, en este cas amb l'ús de l'humor". Per la seua part, Mª Dolores Pitarch es va mostrar agraïda, tant al consistori ontinyentí com a la Diputació, pel seu suport a esta exposició, que ha estat abans en el Centre Cultural La Nau de València i que ha itinerant per diferents municipis.
L'exposició està comissariada per Antonio Laguna i Francesc-Andreu Martínez, ambdós professors de la Universitat de València. El segon d'ells, Francesc-Andreu Martínez, va explicar els orígens i el tipus de publicació que era 'Hermano Lobo', revista impulsada per Chumy Chúmez, que va aparèixer el 13 de maig de 1972, quan la Dictadura estava arribant a la seua fi. La publicació va comptar amb escriptor com Manuel Vicent, Francisco Umbral, Carlos Luis Álvarez Cándido, Jimmy Giménez Arnau, Rosa Montero, entre altres. L'exposició es podrà visitar fins el mes de setembre.