La IV convocatòria d’ajudes municipals d’Ontinyent al lloguer jove, que es publicarà el proper divendres dia 11 d’octubre al BOP, atendrà totes les sol·licituds que complisquen amb les bases. Així ho avançava el regidor de Joventut, Àlex Borrell, qui confirma que en cas de superar-se el crèdit designat inicialment, s’ampliarà “tot el que siga necessari per donar resposta a la demanda”.
Borrell explicava que estes ajudes per a l’accés al lloguer per a joves de la ciutat, a l’igual que els últims anys, suposaran l’aportació de fins a 100 euros mensuals i 1.200 euros anuals a les persones beneficiàries, “per tal d’ajudar al jovent davant la problemàtica d’accedir al lloguer, tot i que no tenim la competència en vivenda”.
El regidor recordava que esta línia es va posar en marxa en 2021, dotant-se inicialment una partida de 6.000 euros de la que es van beneficiar 6 persones. En 2022 quasi es triplicava el pressupost, que va passar a 15.000, dels quals es van utilitzar 14.400, sent 15 les persones beneficiàries, de les que una va renunciar amb posterioritat. En 2023 s’augmentava la partida fins als 18.000 euros, però només es van consumir 6.300, el 35%, beneficiant-se 8 joves, 2 dels quals posteriorment van renunciar per la incompatibilitat amb altres ajudes al lloguer.
Àlex Borrell explicava en aquest sentit que “si bé per part de l’Ajuntament no hi ha cap inconvenient en què estes ajudes siguen compatibles amb qualsevol altra semblant que oferisquen altres administracions, a la inversa no passa igual. Les ajudes que atorga la Generalitat, que per cert és qui té la competència autonòmica en matèria de vivenda, són molt superior en import, i en fer-les incompatibles amb les dels ajuntaments, el resultat és que la gent opta per demanar les de major import”.
Per això, explicava, “no té cap sentit demanar, com algú va fer en l’últim ple, que d’eixida augmentem la partida a 50.000 euros, quan no van a ser consumits. Amb tot, per part nostra la voluntat és de seguir atorgant totes les ajudes que ens demanen i que acomplisquen en els requisits bàsics, que inclouen ser major d’edat i menor de trenta-cinc anys, amb empadronament a Ontinyent, i presentar la signatura d’un contracte d’arrendament respecte d'un immoble situat a la ciutat que, a més, supose la vivenda habitual. Si les persones que acomplisquen els requisits quan publiquem la convocatòria superen l’import destinat inicialment, no tindrem cap problema en ampliar les ajudes, a 50.000€ o a allò que siga necessari, que ningú es preocupe per això”, manifestava.