L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el servei domiciliari de menjar per un termini de tres anys, prorrogable a un quart, i amb un pressupost de 204.081’43 euros (iva inclòs) de mitjana anual per a aquest periode. Es tracta d’un servei que en l’últim contracte s’oferia a un màxim de 160 persones, que amb el nou plec de condicions passaran a ser 170.
La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, ha recordat que es tracta d’una oferta pública i oberta a totes les empreses que poden presentar les seues ofertes fins al 13 d’agost, “per tal de continuar atenent els casos als que venim prestant servei que ho necessiten per diferents circumstàncies. El Govern d’Ontinyent sempre ha tingut com a una de les seues senyes d’indentitat la política social, volem estar al costat de les persones”, assenyalava.
Entre les persones a les que se lliurarà els menús es troben persones majors de 65 anys empadronades a Ontinyent; persones majors de 18 ans i menors de 65, amb situació de dependència i/o discapacitat, que ho acrediten mitjançant certificat de discapacitat i/o resolució del grau de dependència; i finalment menors i/o joves del servei del programa de suport a la familia i la infancia en periode estival des dels 3 anys i fins als 17, derivats especidficament des del departament de Serveis Socials.
El plec detalla que totes les persones beneficiàries hauran d’estar empadronades al municipi d’Ontinyent, i que el nombre màxim de persones ateses serà de 20 usuaris amb menú de dinar i sopar; 50 per al menú de dinar; i 100 per al de dinar i berenar per a menors, prestant-se aquest servei durant 45 dies els mesos de juliol i agost de cada any. L’empresa adjudicatària haurà d’oferir almenys un llistat de dietes que incloga per a les persones adultes dietes basals o normals; de règim; diabètiques; de facil masticacio i/o triturada; diabètica de fàcil masticació; basal sense sal; baixa en greixos; i personalitzades. Per als menús infantils, estos hauran de poder ser personalitzats, tot respectant la multiculturalitat.
Es farà lliurament diari dels menús de dilluns a divendres en els domicilis de les persones usuàries en horari de matí, i en cas de necessitat es prestarà servei dissabte, deixant en eixe dia el menú de diumenge. Els dies festius es deixarà també el menjar el dia anterior. Tots els menús inclouran primer plat, segon plat, pa i postres i un tercer plat per a sopar, en el cas del menú complet, ajustant-se al tipus de dieta que conste en l’expedient de cada persona. La distribució del dinar i berenar del programa de suport a la família i la infància en període inclourà primer plat, segon plat, pa i postres per al dinar, així com el berenar per a cada dia de la setmana.