L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat el procés de licitació pública per a la contractació dels serveis d’assistència tècnica per a la direcció d’obra de la reforma del Parc Mestre Ferrero, així com per a la redacció del projecte de la segona fase d’esta actuació. Es tracta d’un pas administratiu que permet avançar en el desenvolupament de la remodelació d’un dels principals espais verds urbans de la ciutat, ubicat al barri de Sant Josep, que va estar presentada recentment a la ciutadania en un acte públic al mateix parc.
Concretament, el procés de licitació, que ja està publicat a la Plataforma de Contractació de l’Estat, compta amb un pressupost total de 111.078 euros (IVA inclòs), i es divideix en dos lots diferenciats. El primer lot, amb un import de 65.340 euros, inclou la direcció d’obra i la coordinació de seguretat i salut de les dues fases de la reforma. El segon lot, amb un import de 45.738 euros, correspon a la redacció del projecte bàsic i d’execució de la segona fase. Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes fins al pròxim 14 de juliol a les 23:59 hores.
La regidora de Parcs i Jardins, Sayo Gandia, destacava que “estem parlant d’una reforma ambiciosa però realista, que atén les necessitats del veïnat i que es durà a terme amb criteris tècnics exigents i màxima transparència en tot el procés”. Tal com es va explicar en la presentació pública del projecte el passat 6 de maig, la reforma integral del Parc Mestre Ferrero està plantejada en dues fases. La primera, amb una inversió de 700.000 euros subvencionada per la Diputació de València, afecta una superfície de 6.000 m² i es preveu iniciar-la a la tardor d’enguany amb un termini d’execució de vuit mesos. La segona fase, que completarà la renovació de la totalitat dels 15.000 m² del parc, està prevista per al període 2026-2027 i comptarà amb un pressupost estimat d’1,3 milions d’euros.
El projecte de reforma de la primera fase elaborat per l’equip d’arquitectura format per Sari Calatayud i Rafa Mira, aposta per una actualització integral del parc sense renunciar als seus valors consolidats, especialment pel que fa a la vegetació existent. Es preveu la naturalització del passeig central, la renovació dels jocs infantils, la millora de la pista esportiva, la reorganització dels recorreguts interns, la millora del sistema de reg, la renovació del mobiliari urbà i la creació d’espais més accessibles i inclusius.
Sayo Gandia, recordava que “aquest parc té més de 30 anys i és un element fonamental com a refugi climàtic, com a espai social i com a pulmó verd del barri de Sant Josep. Esta reforma és una gran oportunitat per adaptar-lo als usos actuals, per fer-lo més amable i accessible, i per garantir que continue sent un espai de convivència i benestar per a totes les generacions”.