L’Ajuntament d’Ontinyent avançarà “sense problemes” els diners de la Generalitat Valenciana per al Pla Resistir, de manera que tot i que els fons autonòmics no estiguen disponibles fins al 10 de maig, les empreses i persones beneficiàries puguen cobrar abans. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que açò serà possible “gràcies a la bona salut financera de l’Ajuntament, que ens permet tenir una liquiditat suficient per poder fer front a situacions com aquesta”. Des de l’Ajuntament es dona resposta així a les inquietuds manifestades per alguns dels possibles beneficiaris de les ajudes al voltant del procés per a que aquestes es facen efectives.
En concret, el Pla “Resistir”, les bases del qual s’aprovaven per unanimitat en un Ple Extraordinari aquest dijous, està dotat amb 806.000 euros, dels quals la Generalitat Valenciana aporta el 62’5%, la Diputació de València el 22’5% i l’Ajuntament el 15% restant. L’Ajuntament, a més, es fa càrrec de les gestions i el pagament efectiu de les ajudes. Des del Govern Valencià s’ha notificat que els diners de la seua part no estaran disponibles fins al 10 de maig, “però som conscients de què les persones a qui van destinades estes ajudes necessiten els diners quant abans, i des del Govern d’Ontinyent volem llançar-les un missatge de tranquilitat, perquè el retard de la Generalitat no impedirà que puguen cobrar abans d’eixa data”, explicava Natàlia Enguix.
Després de l’aprovació aquest dijous de les bases, el següent pas és la seua publicació als propers dies al Butlletí Oficial de la Província, tenint les persones interessades 20 dies naturals des d’eixe moment per presentar les seues sol·licituds completes, que s’atendran per ordre de presentació. Per tal d'avançar al màxim en el cobrament de les ajudes, l’Ajuntament ha introduït a les bases la possibilitat de fer resolucions parcials a mesura que es comprove la documentació, per poder avançar en els pagaments sense haver d’esperar a què acabe el procés.
El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que podran ser beneficiaris d’estes ajudes no sols les persones autònomes i micropimes de fins a 10 treballadors, sinó també les comunitats de bens amb domicili fiscal a Ontinyent, que hauran de prestar una de les activitats incloses al llistat del Cens d’Activitats Econòmiques de l'Agència Tributària (CNAE) determinades per la Generalitat al seu Decret Llei. Per a obtenir les ajudes s’hauran de justificar despeses corrents, que inclouen les cotitzacions de les persones treballadores a la Seguretat Social, la quota d’autònoms, així com adquisició de productes de proveïdors, pagament d’IBI o Impost de Vehicles, entre d’altres.