El director general d'Educació, Rubén Trenzano, i el subdirector de l'àrea, Marc Jiménez, han visitat hui les instal·lacions de la UNED d'Ontinyent, acompanyats per l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d'Educació, Óscar Borrell, per comunicar les últimes novetats sobre la consolidació d'una Escola Oficial pròpia per a la ciutat. 
Trenzado ha explicat que queden per davant "mesos de treball per rematar alguns aspectes, com ara oferir nous grups o repensar nous idiomes", però insistia en què "l'EOI de la Vall d'Albaida ja és oficial". En el curs 2021-22 l'EOI d'Ontinyent va començar com una secció de la de Xàtiva, però serà "en el curs 2022-23 quan l'EOI d'Ontinyent funcione de manera autònoma", assegurava. 
El director general ha plantejat que siga el mateix ajuntament qui propose els nous idiomes en base a les necessitats del territori, el sector productiu i la indústria. En este sentit, l'alcalde d'Ontinyent comentava a este respecte que la voluntat és "ficar-se en contacte amb associacions empresarials com COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall D'Albaida) o ATEVAL (Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana) perquè "creem que l'elecció deu anar lligada a les necessitats d'exportació del sector industrial". 
Actualment, a Ontinyent s'impartix el valencià i l'anglés (en tots els nivells); així com l'alemany i el francés fins el nivell B1. Des del sector empresarial consultat per LOCLAR, tant des d'ATEVAL com COEVAL aposten per reforçar els idiomes europeus, com són l'anglés, francés i alemany, en concentrar la major part de les exportaciones, al que COEVAL afegia l'italià. A més, veuen en el xinés una necessitat "claríssima", per la seua rellevància com a potència mundial, i també consideren interessants altres idiomes com el rus i àrab, ja que hi ha empreses que treballen en estos mercats. 
Per altra part, Trenzano també ha al·ludit a repensar l'edifici o espai definitiu que ocuparà l'EOI de la Vall d'Albaida, ja que la proposta és que s'oferisca un aprenentatge d'idiomes des de les 9:00 del matí fins les 20:00 de la anit, "amb grups de conversa, assessorament, material a la seua disposició", comentava Trenzano. Actualment, en Ontinyent les classes d'idiomes s'impartixen en l'IES Pou Clar de vesprada, però "la voluntat de Conselleria és que les Escoles Oficials estiguen obertes i impartisquen formació tant en horari de matí com de vesprada". L'alcalde d'Ontinyent ha explicat a este respecte que es ficarà en marxa un pla funcional per determinar quines necessitats tindria la implantació de l'EOI en un nou edifici, per conéixer el nombre d'aules, les dimensions, etc., que serien necessàries. "A partir d'ací, valorarem el que tenim per determinar quin edifici és el mes interessant", i postulava l'edifici de la UNED com un dels que podria valorar.  
Que la l'EOI siga oficialment d'Ontinyent a partir del curs 2022-2023 permetrà una direcció pròpia i que els exàmens es realitzen en la ciutat, a més de poder incrementar tant el nombre d'idiomes com augmentar el nivell dels que ja s'impartixen actualment.