El Mercat Municipal d’Ontinyent ja està a punt per a viure demà dissabte 8 de novembre una jornada especial amb el seu primer “Mercat del Vi”, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, amb l’objectiu de dinamitzar aquest espai i posar en valor els productes de proximitat. De 11:00 a 18:00 hores, el mercat es convertirà en un espai festiu on el vi, la gastronomia i la música seran protagonistes.
La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, destacava que “volem que el Mercat Municipal es convertisca aquest dissabte en un punt on productors, hostalers i ciutadania donen vida al nostre mercat municipal, en una festa que posarà en valor els nostres productes”. El públic podrà gaudir de tastos de 14 cellers de la comarca, propostes gastronòmiques de diversos restaurants, showcookings i música en directe durant tota la jornada. A més a més, es posarà a la venda una copa de cristall al preu de 10 euros, amb la qual es podrà tastar el vi de totes les bodegues participants.
Entre els cellers es troben noms com Bodega Angosto, Bodega La Encina, Bodega Los Frailes, Bodega 4 Xavos, Can Leandro, Celler Cris Vañó Cos a Cos, Cup de la Muntanya, Daniel Belda, Devotio, Fil·loxera & Cia, La Casa de les Vides, La Escalera, Rafa Cambra i Vinya Alforí. Els mercaders que es donaran cita seran Tendavins, LoveCrochetbyEva, Petrewood, Gloop, Renata Tyedye, Bellada, Alcaprone Quesería, L’Alquimista de l’Oli, Güinda, Carnicería Ramón i Nómada Food, entre altres.
També hi haurà un espai específic dedicat als establiments adherits a la marca MOS, que comptarà amb vuit restaurants, una carnisseria i una pastisseria, reforçant així la presència del producte local de qualitat. Els restaurants oferiran una variada selecció de tapes i plats, com ara Cassola al forn (Casa Seguí), Arròs de Fesols i Nabs (El Taullell), Arròs del Senyoret en Carxofa (Aitana), Bao de Secret amb Llesques de Tomaca Seca (La Raspa), Sardina Marinada amb Galleta, Formatge i Tomaca (La Cuina), Callos del 48 i Gilda d’Anxova (Bar Jauja), Coca de Fira d’Ontinyent (Zoco Cuina Urbana) i Mini Burguer de Vaca Madurada amb Trufa o amb Salsa Emmy (Teixo Burguer & Beer).
El programa inclourà dos showcookings: a les 12:00 hores, El Taulell Gastronòmic elaborarà Arròs de Fesols i Nabs amb el xef José Gómez, i a les 12:30 hores, Casa Seguí-Almoroig mostrarà l’elaboració tradicional de la Cassola al Forn amb el xef José Seguí. Pel que fa a la programació musical, hi haurà actuacions de Planet 8 amb Òscar Britz a les 12:00 hores, Suite Rumba a les 14:00 hores i Jasslu a les 16:00 hores, amb la participació del DJ El Triangulista entre cada actuació per mantindre l’ambient festiu durant tota la jornada.
Natàlia Enguix afegia que aquesta és una iniciativa “que forma part del pla de dinamització comercial que està desenvolupant l’Ajuntament, una manera d’atraure nova clientela i mostrar tot el potencial del Mercat Municipal com a espai viu i actiu”.
Més informació en https://mercatontinyent.com/mercat-del-vi-ontinyent/