Ens Uneix ha lamentat que els representants de PSPV-PSOE i Compromís en la Diputació de València hagen negat el seu suport a una subvenció de 300.000 euros per a Ontinyent, que era aprovada al ple de la corporació valenciana d’aquest dimarts amb els vots favorables de la resta de grups. 

La portaveu d’Ens Uneix i vicepresidenta 1ª de la Diputació, Natàlia Enguix, ha explicat que “es tracta d’una aportació nominativa a l’Ajuntament d’Ontinyent, inclosa a l’acord de govern, per a l’adquisició dels terrenys propietat de l’empresa d'entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible, ADIF, uns terrenys adjacents a l’estació de tren d’Ontinyent que actualment són utilitzats com a magatzem municipal en règim de lloguer. Les inminents obres al tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi poden provocar que ADIF vullga donar altre ús a estos espais que ara ens té cedits en règim de lloguer, per tant era urgent que tractàrem aquest punt i comptar amb esta subvenció per poder adquirir els terrenys i mantenir el lloc que està servint com a base d’operacions del departament d’obres”. 

Davant d’açò, Enguix explicava que “PSPV-PSOE i Compromís s’han oposat en primer lloc a la urgència per tractar aquest punt en el plenari, i després han negat el seu suport i s’han abstés en la votació per a la seua aprovació. Sembla que no els agrada que vinguen diners a Ontinyent, i ens preguntem si els seus companys en els grups municipals de l’Ajuntament estan d’acord. En qualsevol cas poc importa, perquè nosaltres anem a seguir treballant per la nostra ciutat i la nostra comarca allà on estigam representats, és l’avantatge de no dependre de consignes de partit imposades d’altres llocs”.  

El regidor de Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, Jordi Vallés, d’Ens Uneix, explicava per la seua banda que “un correcte funcionament dels serveis municipals d’una ciutat impacta directament en la qualitat de vida dels seus ciutadans, per la qual cosa gestionar-los amb eficàcia i qualitat ha de ser l'imperatiu de qualsevol ajuntament. Per aquesta raó, l'Ajuntament d’Ontinyent sempre s’ha preocupat de disposar de les millors condicions per als seus treballadors i treballadores, així com de estar sortit de totes les eines, vehicles, maquinaria i instal·lacions necessàries per a que les tasques diàries del departament de serveis municipals revertisquen de la millor manera a la ciutat”. 

Per aquesta raó “tenir una base d’operacions amb magatzem de materials i eines així com a estació de vehicles municipals és una prioritat”. En aquestes instal·lacions, a més, l'Ajuntament d’Ontinyent ja ha efectuat millores que fan d’aquest indret l’optim per a donar el millor servei a la ciutat així com per a que els treballadors municipals puguen desenvolupar la seua feina amb eficiència i seguretat”.

A més a més, apuntava Vallés, “algun d'aquests edificis industrials té valor patrimonial, i per això, i a banda dels objectius esmentats amb anterioritat, l’adquisició d’aquests immobles permetrà recuperar aquests edificis per a un nou ús dins de les tasques pròpies de la Regidoria d’obres com a magatzems de material, eines, vestuaris i oficines”.
  
Així mateix aquest immoble també fa de base pels busos urbans de la ciutat “i, situant-se al costat de l'estació de ferrocarril d’Ontinyent, esdevé un punt de connexió amb el transport interurbà que es presta a la ciutat. Per aixó i donat que Ontinyent ha sigut pioner en la implantació de polítiques i serveis públics, en aquest sentit amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic i pal·liar els nivells de contaminació que les ciutats modernes pateixen, l’adquisició d’aquest immoble esdevé una necessitat inajornable”, remarcava.