L’Ajuntament d’Ontinyent ha dotat al programa “Intinerari Viu" d'unes instal·lacions pròpies, ubicades en un local municipal junt al parc del Mestre Ferrero. El programa, posat en marxa en 2022 per l’Ajuntament amb el suport econòmic del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) i la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, està dirigit a persones titulars i beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió, de manera adaptada als diferents perfils de vulnerabilitat, moltes de les quals també són beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital. També està dirigit a persones en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social que necessiten un itinerari.
La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, visitava aquest espai on es duen des del mes de gener diferents accions formatives per millorar l'ocupabilitat de les persones usuàries, tot explicant que “hem volgut fer una aposta ferma per a aquest programa, dotant-lo d’unes instal·lacions pròpies per a les atencions i els cursos. Unes noves instal·lacions que estan en marxa al 100% des de principis del 2025, on oferim atenció a les persones usuaris del programa, així com també la formació en els diferents cursos que venen donant-se per a que aquestes persones puguen insertar-se en el món laboral, amb la major rapidesa possible”.
En 2024 van participar un total de 300 persones al programa “Itinerari Viu”, ateses per un equip de 3 persones tècniques de perfil social i 3 persones tècniques d'integració social. Entre les persones beneficiàries van haver dones víctimes de violència de gènere, persones migrants, persones amb addiccions, persones amb diversitat funcional, persones recluses amb mesures judicials, joves menors de 25 anys amb escassa o nul·la formació acadèmica i persones en situació d’atur de llarga durada.
Entre les activitats formatives que es duen a terme es troben cursos d'alfabetització, d'habilitats socials, d'estètica bàsica,de monitor de menjador educatiu, atenció a persones en situació de dependència, neteja i desinfecció, carretoner o primers auxilis. Com a novetat, en 2024 es van impartir cursos relacionats amb el tèxtil, la jardineria i productes fitosanitaris, i també tallers per a la millora de les competències digitals.