4 dones ontinyentines van ser homenatjades en la vesprada del passat divendres dins la programació de la V Escola Feminista que organitza la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament. L’acte, que va tenir lloc en la Sala Gomis, “va ser un acte amb el qual volíem valorar a les dones que fan poble, a aquelles que d’una manera o altra ajuden a que Ontinyent siga una ciutat igualitària i inclusiva”, explicava la regidora d’Igualtat, Paula Soler.

Així, el Consell de les Dones d’Ontinyent va triar per a la primera edició d’aquest acte, (que va estar conduït per la monologuista valenciana Maria Zamora) a Susi Rodríguez, Eva Bernabeu, Àfrica Ferrero i Neus Rubio. De Susi Rodríguez Zafra es valorava que “és una dona que ha destacat sempre per la seua força i bon caràcter. Ha treballat des de xicoteta i s’ha dedicat tota la vida a les tasques de la llar d’altres famílies, a cuidar als altres, a ajudar sempre amb amabilitat i educació, i, en definitiva, a labors invisibilitzades molt dures, sent un referent de resiliència i fortalesa per a totes”.

Neus Rubio Ases és coneguda per haver estat al cap del departament d’Igualtat de l’Ajuntament des del seu inici en 1999. Al principi va treballar en el servei comarcal Infodona, fent polítiques d’igualtat i atenent a dones de  tota la comarca. Va començar amb la lluita contra la violència de gènere quan encara no hi havia cap legislació de protecció ni recursos, coordinant-se amb la policia i fent les intervencions personalment. També va promoure l’atenció jurídica i psicològica a les víctimes, proporcionant aquest servei des de l’Ajuntament, i possibilitant el seu empoderament.

D’Àfrica Ferreiro Gironés es destacava que “és una dona referent en Ontinyent per la seua lluita feminista des de sempre, així com la seua fortalesa personal. Ha estat implicada en totes les activitats en defensa dels drets de les dones a través de l’associacionisme i també a títol particular, fent que les xicotetes coses del dia a dia també comptaren per al canvi”. Es Destacava també “la seua empatia i sororitat, i el seu treball diari al servei de les persones”.

Finalment, d’Eva Bernabéu Chàfer s’apuntava que “és una dona que s’ha servit de l’escriptura i de l’art per al seu creixement i superació personals, però no només això, sinó que ella i totes les seues creacions han servit d’inspiració per a moltes altres dones”. Ha escrit tres llibres on parla d’empoderament, d’autoestima, de canvis personals per a millorar la vida, i es dirigeix especialment cap a les dones des de la seua experiència personal, conservant la perspectiva de gènere en matèria de salut mental i física. A més, ha posat en marxa un projecte que es diu «Alma de Guerreras», que té l’objectiu de traure el millor de cada dona a través de la fotografia.



La cloenda de l’Escola Feminista serà aquest divendres 24 de maig al saló situat al carrer Carlos Díaz, en el conegut popularment com l’antic menjador de Rafael Juan Vidal. Serà la primera vegada que s’impartirà a l’Escola Feminista un taller pràctic, que consistirà en un taller de sòl pèlvic impartit per Sara Matesanz, fisioterapeuta especialitzada en salut hormonal, sòl pèlvic i salut sexual i centrada en el món de l’esport, i que en aquest taller parlarà de la salut sexual després de la maternitat. Per a este taller el formulari d’inscripció continua obert fins al 22 de maig o completar l’aforament de 50 persones, a través de les xarxes socials i web de l’Ajuntament i del perfil de la regidoria d’Igualtat a Instagram.