L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Fira, Festes i Tradicions, ha presentat l’oferta gastronòmica que complementarà els actes de la programació de “La Gran” coincidint amb les festes de Moros i Cristians 2025. Els espais principals d’aquesta proposta seran el Museu del Tèxtil, la Glorieta i el Parc Mestre Ferrero, que oferiran propostes variades que van des de tapes d’autor fins a plats tradicionals i menjar ràpid.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha destacat que enguany s’ha volgut donar un pas més en la idea de viure les festes al carrer i fer-les accessibles a tota la ciutadania i visitants. “A més de la programació cultural, musical i lúdica, hem preparat una oferta gastronòmica que combina qualitat, proximitat i innovació, amb l’objectiu de crear experiències que complementen la màgia de les nostres festes”, explicava.

Des de dijous 21 fins dilluns 25 d’agost, el Museu del Tèxtil acollirà una zona gastronòmica gestionada pel grup NAC. L’espai funcionarà en format de mercat amb una oferta de tapes que es podran degustar cada dia des de les onze del matí fins a la una de la matinada. Les propostes inclouran marinera d’ensaladilla russa, encurtits i crudités de verdures; una zamburinya a la brasa amb cítric; coca de ceba caramel·litzada amb foie fresc, carxofa confitada i reducció de mistela; croqueta de vaca madurada i pimentó a la flama; i tomaca d’Ontinyent amb tonyina en salaó, orelluts i oli d’alfàbega.

Altra de les novetats destacades serà l’espai gastronòmic que s’habilitarà al Parc Mestre Ferrero el divendres 22 d’agost, coincidint amb l’Entrada de Moros i Cristians. L’espai obrirà de les sis de la vesprada fins a les tres de la matinada i comptarà amb una pantalla gegant per seguir l’acte en directe, permetent als assistents gaudir de l’espectacle mentre consumeixen menjar ràpid a càrrec de Bamboo Fun & Go!. En aquest cas, l’oferta inclourà els entrepans guanyadors del concurs morocristià, a més d’una hamburguesa especial. Per tal d'evitar cues, s’ha habilitat un enllaç de venda anticipada amb descompte a https://www.fourvenues.com/es/bamboo1/events/entrada-moros-y-cristianos-ontinyent--22-08-2025-DTKV. Els entrepans que es podran degustar seran l’Entrepà Berberisc amb vedella, ceba caramel·litzada, pimentó verd i ou fregit, i l’Entrepà Bucaner amb llom, formatge xeddar, bacó i pimentó roig. L’hamburguesa a estarà elaborada amb carn madurada, formatge xeddar fumat i salsa a escollir en el moment.

A la Glorieta, epicentre de nombroses actuacions musicals durant les festes, el restaurant Wait oferirà una àmplia carta gastronòmica des de dimecres de vesprada fins diumenge per la nit. Entre les propostes es troben l’ensaladilla russa amb ventresca, pernil ibèric, taula de formatges, embotits de bellota, tomaca de temporada amb ventresca, costellam a la barbacoa amb mel, hamburguesa Big Mamma, creïlles bacon i creïlles fregides.

La regidora Àngels Muñoz ha conclòs assenyalant que les festes de Moros i Cristians “són un reclam patrimonial, cultural i turístic de primer nivell i que la gastronomia juga un paper fonamental per fer-les més atractives i accessibles a totes i tots. Amb aquesta programació, Ontinyent ofereix una experiència completa que uneix música, festa i gastronomia”, remarcava.