La regidora de Política per a les Persones de l'Ajuntament d'Ontinyent, Paula Soler, participava aquesta setmana en l'Assemblea General de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS), de la qual la ciutat forma part.
Soler assistia a la cerimònia d'obertura de l'Assemblea, celebrada en el Centre Sociocultural Nord-Universitat de Móstoles (Madrid) aquest dimarts, i en la qual es va aprovar la Memòria de Gestió de la RECS en el període 2022- 2023 i el pla de treball i pressupost per a 2024. Igualment, s'anunciava la pròxima convocatòria per a finançar projectes i actuacions locals per al desenvolupament d'actuacions en matèria de salut.
Paula Soler destacava que “estem orgullosos que Ontinyent forme part d'aquesta xarxa que integra a més de mig centenar d'Ajuntament d'Espanya amb l'objectiu comú de promoure la salut de la ciutadania des del municipalisme. Una promoció que no es limita a l'àmbit dels actius de salut, sinó també a la prevenció. Des de l'Ajuntament d'Ontinyent treballem en accions en aquest sentit com ara el foment d'accions que contribuïsquen a un envelliment saludable. Volem una ciutat inclusiva i saludable per a totes i tots, i continuarem treballant en aquesta línia”, manifestava.
La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables és la Secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies dedicada a la promoció protecció de la salut i al benestar dels ciutadans, d'acord amb els principis d'actuació corresponents a l'Organització Mundial de la Salut dins del programa "Healthy Cities" de l'OMS. La RECS desenvolupa la seua activitat en el marc del conveni subscrit entre la FEMP i el Ministeri de Sanitat del Govern d'Espanya.