L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa una nova edició, la sisena, del programa “Jove Oportunitat”  (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cofinançat pel Fons Social Europeu i organitzat per la Regidoria de Joventut. Es tracta d’un programa adreçat a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació. 
El regidor de Joventut, Àlex Borrell, ha donat la benvinguda als participants i els ha animat “a aprofitar totes les ferramentes que aquest projecte els ofereix”. Borrell destacava que és un programa “molt interessant per als i les joves participants, que veuen el seu futur laboral incert, i que amb aquesta iniciativa compten amb el suport de professionals que els ajuden a donar un gir en positiu a la seua forma d’afrontar la realitat, comptant amb ferramentes i suport per prendre decisions encaminades a encetar un nou camí al mercat laboral”. En l’edició anterior, dels 12 participants que van començar el programa, 8 es troben actualment treballant i 1 estudiant un cicle formatiu superior, “un 75% de casos d’èxit en els objectius del programa, el que parla molt bé del treball realitzat”.
El programa JOOP es materialitza en una orientació personal i professional dels i les joves participants que fins al mes de juny realitzaran accions de coaching actitudinal, tant grupal com individual, i en els casos necessaris, coaching parental”. El públic objectiu del programa són joves que ni estudien ni treballen, però, a diferència d'altres accions que actuen sobre el col·lectiu, JOOP fuig d'una filosofia assistencial, que convertisca al mal anomenat “ni-ni” en un subjecte al qual prestar permanent atenció des d'esquemes públics i també fuig d'accions que immediatament li aboque al mercat laboral. Per això, es treballa principalment un component actitudinal. 
Àlex Borrell incidia en què “creiem en la nostra joventut i esperem grans coses d'ella, per a això hem de tendir-los la mà, oferir-los una experiència vital i la possibilitat que afronten el futur amb unes eines de les quals manca actualment, en gran manera, el nostre sistema educatiu formal. La finalitat de JOOP és aconseguir que els i les participants facen un canvi d'actitud, deixant arrere la desil·lusió, la desídia i la frustració per un futur incert i adquirint una sèrie de competències tècniques a través del treball directe en el foment de l'autoestima, motivació i positivitat”, concloïa.