L’Ajuntament d’Ontinyent reprendrà en la segona quinzena de gener l’activitat del seu grup d’ajuda a familiars i persones properes a casos de suïcidi consumat posat en marxa en colaboració amb l’Associació per a la Defensa i Integració del Malalt Mental (ADIEM). Es tracta de la II edició d’una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana que s’inclou a les accions del Pla Municipal de Prevenció del Suïcidi posat en marca pel Govern d’Ontinyent.
Les persones interessades poden fer-ho independentment del temps transcorregut des del succés o de ser o no familiar de primer grau, i encara resten places per participar. Per fer-ho han de posar-se contacte amb el departament municipal de Serveis Socials; o amb l’associació ADIEM. S’oferirà un màxim de 12 places, reunint-se quinzenalment en sessions d’aproximadament 60 minuts, ateses per un psicòleg i una treballadora social amb la màxima confidencialitat.
La regidora responsable de l’àrea de Salut Mental, Inma López, recordava que la iniciativa “preten complementar l’atenció clínica que es presta a estos casos i poder donar més suport a les les persones que han viscut esta situació en proximitat i ajudar-les a fer-li front". Des d’ADIEM s'explicava que que “no es tracta d’un grup d’ajuda mútua, sinó d’un grup dirigit i reduït, amb atenció personalitzada, desmitificant idees al voltant de la problemàtica i ajudant a gestionar emocions”.
Cal recordar que el Pla Municipal de Prevenció del Suïcidi ha inclós també accions com la formació a professionals; la creació d’un reglament d’actuació municipal i d’un protocol per als mitjans de comunicació; o l’organització de xerrades per a l’estudiantat i la població en general, que també es reprendran en 2024.