El Govern d'Ontinyent ha donat tot el seu suport a les reivindicacions del claustre de l'Escola Oficial d'Idiomes de Xàtiva-Ontinyent per les retallades anunciades per la Conselleria d'Educació. Segons denuncia el professorat en una carta remesa al conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el director de Política Lingüística, Rubén Trenzano, s'estima una retallada del nombre de grups del 33% per al curs vinent a Ontinyent, passant dels 28 actuals a 19. En concret, segons les estimacions realitzades, a Ontinyent es perdran 9 grups: 2 d'alemany, 3 d'anglés, 2 de francés i 2 de valencià.
L'Ajuntament d'Ontinyent s'afegeix així a les reivindicacions del Claustre de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Xàtiva-Ontinyent contra estes retallades, que al cas de l'EOI xativina comportarien passar de 88 a 68 grups, amb una reducció del 23% de l'oferta d'un centre que dóna cobertura a les comarques de La Costera, La Vall d'Albaida, La Vall de Cofrents i la Canal de Navarrés. En l'àmbit autonòmic, la retallada comportaria l'eliminació de 200 grups i la pèrdua de 50 llocs de treball.
De confirmar-se, des del Govern d'Ontinyent asseguren que estes retallades són "un atac sense precedents a l'aprenentatge oficial i públic de llengües" i "una manera de castigar a les ciutats més allunyades de València", han exposat fonts municipals. Les mateixes fonts han donat tot el seu suport a la carta de protesta que el professorat ha transmés hui al conseller Vicent Marzà i han anunciat que faran tot allò que estiga en la seua mà per recuperar "un servei públic necessari per al progrés personal i professional de la ciutadania de les comarques de l'interior", han insistit.
En aquest sentit, el regidor d'Educació d'Ontinyent, Óscar Borrell, ha qualificat d'inadmissibles" les retallades plantejades per la Conselleria d'Educació a les Escoles Oficials d'Idiomes de la Comunitat Valenciana per al curs vinent 2020-2021, i ha reclamat que en lloc de retallades "es faça un reforç a una oferta formativa molt necessària, creant seus pròpies a les capitals de comarques que ara no en tenen, com la Vall d'Albaida".
Borrell destacava que la reducció de grups plantejada per la Conselleria d'Educació "és sorprenent" en un moment al qual seria necessària la contractació d'un nombre major de docents respecte a enguany, per a poder garantir el compliment de les mesures sanitàries que impedisquen el rebrot de la pandèmia i, a més, posar a la disposició de l'alumnat una oferta més ampla de cursos que permeten reforçar i recuperar els continguts que durant el present curs no s'han pogut tractar i/o aprofundir a causa de la crisi sanitària.