L’Ajuntament d'Ontinyent està treballant en posar solució als punts més vulnerables de la ciutat davant fortes pluges i inundacions. Ho fa a través d'una comissió creada a instàncies de l’alcalde, Jorge Rodríguez, que ha reunit representants polítics de tots els partits presents a l'Ajuntament; tècnics municipals de l’Oficina Tècnica i el departament de Medi Ambient; i també representant dels efectius d’emergències i forces de seguretat. 
Jorge Rodríguez explicava que “la DANA ha evidenciat que hem de replantejar en les actuacions davant les inundacions a la ciutat, especialment als considerats com a punts més vulnerables, la Cantereria i Benarrai, on estem estudiant possibles noves accions preventives”, assenyalava.
Així, al cas del carrer Cantereria, s’ha posat damunt la taula l'estabilització del talús situat a esquenes de les cases, “ja que l’aigua arriba a estes cases des del riu, però també des d’aquest talús, que requereix una actuació", apuntava l’alcalde. Al cas de la zona de Benarrai es planteja un estudi d’inundabilitat que aborde en més profunditat les intervencions necessàries “i avaluar què és el que hem de fer a més d’augmentar la xifra d’andrones, que és una actuació ja prevista”, afegia. 
Finalment, a la reunió es debatia la posada en marxa del que formalment s’anomena Pla Antiinundacions “que vaja més enllà del Pla d’Actuació que ja tenim, i que ens permeta tenir a l’abast totes les eines necessàries per fer front a situacions tan extraordinàries com les viscudes fa ara un mes", exposava. Jorge Rodríguez incidia en què “els efectes del canvi climàtic per descomptat són un problema global però també són un problema que ens afecta localment, és per tant un problema de Ciutat davant el qual les hem de treballar de manera conjunta i coordinada”, concloïa. 

Avís davant l’entrada d'una nova DANA
Per altra banda, i  davant l’avís especial emès pel Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana a conseqüència de l’entrada d’una nova DANA, l’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat que posarà  l’alberg Perú a disposició de tota persona que necessite allotjament, en el cas que fora necessari. Per accedir a aquest servei, les persones sol·licitants, donat el cas, haurien de telefonar al número 634798894.

Des de Compromís s'ha rebut de forma positiva la creació d'una comissió que aborde una problemàtica tan important, i que ha demostrat la seua urgència en casos com el viscut amb la gota freda del passat mes de setembre. No obstant això, el Grup Municipal matisa que la comissió, segons com la planteja el govern de Jorge Rodríguez, no dóna resposta per complet a la necessitat real de la localitat, que és comptar amb un PAMRI, que comprén més aspectes que un Pla Operatiu, siga menys o més complet. A més, la formació incideix en què comptar amb un PAMRI és d'obligat compliment a Ontinyent.

El portaveu i regidor de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que "és molt positiu que es cride a participar als tècnics, els cossos de seguretat i emergències i les forces polítiques per a aquesta comissió, més encara quan la proposta d'elaborar un PAMRI la vam registrar ja fa dies des de Compromís". Calabuig comenta, així mateix, que "als canals de comunicació de l'Ajuntament hem pogut llegir quins aspectes cobreix l'actual Pla Operatiu Municipal, però no deixa de ser insuficient, ja que no és un PAMRI, sinó una part d'ell".

"La nostra moció continua en peu i serà portada al pròxim Ple ordinari, ja que considerem molt urgent donar resposta el més prompte possible a aquesta situació. Paral·lelament, anem a treballar en la comissió en tot allò que puguem aportar i oferir, satisfets d'haver provocat que aquesta qüestió, que és una prioritat per a nosaltres, s'incloga en l'agenda de grans temes a tractar en el curt termini al nostre consistori" ha conclòs el portaveu