- A què es dedica a Nova Zelanda?
- Estudie llicenciatura en Química en la Universitat de València i vaig realitzar el projecte de fi de carrera en la Universitat de Plymouth, en Anglaterra, amb una beca Erasmus en 2009. Allí em vaig quedar a fer el doctorat i investigacions postdoctorat des de 2010 fins a principis de 2016. Una volta en Nova Zelanda, vaig treballar dos anys en una companyia farmacèutica i ara porte 3 anys i mig treballant en la Universitat d'Auckland. 
- Des de quan porta en Nova Zelanda i quin motiu el va portar a anar?
- Porte en Nova Zelanda des de principis de 2016. Vaig vindre ací per la meua parella, que és neozelandès (o kiwi, com els anomenen ací). Ens van conéixer en Plymoth mentre els dos estàvem treballant en la Universitat; a ell li van oferir un lloc en la Universitat d'Auckland i vam decidir anar a provar i encara estem ací. 
- Anteriorment havia estat a Plymouth, va notar molt el canvi d'un país a altre?
- La veritat que no note molt de canvi, ja que en general la cultura de Nova Zelanda és molt pareguda a la britànica, l'idioma més parlat és l'anglés (encara que també es parla maorí), també es conduix per l'esquerra... Això sí, el temps és millor en Nova Zelanda. En ser una illa també plou prou i hi ha dies de prou humitat, però el sol ix més a sovint i el clima en la ciutat en la qual jo visc (Auckland) és més suau. Potser el canvi més gran va ser que les estacions van al revés, és a dir, en agost és hivern i en desembre és estiu i es fa un poc estrany tindre uns Nadals calorosos, o també és estrany quan els teus amics i familiars en Espanya t'envien fotos de les seues activitats d'estiu mentre ací estem en ple hivern. 
- En l'any 2014 ens vam fer ressò de la investigació en la qual havia participat sobre el gel en l'àrtic, ha seguit en este camp d'investigació? En quins àmbits s'ha centrat?
- En vindre a Nova Zelanda vaig fer un canvi radical en la meua carrera i vaig estar dos anys treballant en una empresa farmacèutica com a química, ja que volia agafar experiència en la indústria química. No obstant, la meua passió sempre ha sigut la investigació. Passat este temps, va eixir una oportunitat en la Universitat d'Auckland i ara porte 3 anys i mig treballant en el departament d'Enginyeria Mediambiental, en els laboratoris d'investigació. En el meu dia a dia contribuïsc en investigacions que se centren en desenvolupar noves tecnologies per solucionar problemes mediambientals, com ara, desenvolupar mètodes eficaços per netejar residus farmacèutics de l'aigua o per al tractament d'aigües residuals utilitzant equips analítics especialitzats dels quals estic al càrrec. 
- Què destacaria de Nova Zelanda i, més concretament, de la ciutat on viu?
- Nova Zelanda és un país format principalment per dos illes, l'illa Nord i l'illa Sud. Jo visc en Auckland, que està situada en l'illa Nord. Encara que la capital de Nova Zelanda és Wellington, Auckland és la ciutat més gran amb una població d'uns 1'5 milions d'habitants. Nova Zelanda és un país molt bonic amb paisatges naturals que van des de zones muntanyoses, fiords i glaciars fins a zones volcàniques i platges enormes i paradisíaques. És un país en el qual es realitzen moltes activitats a l'aire lliure, amb moltes opcions per fer 'caminates', fer viatges en bici o activitats aquàtiques, entre d’altres. Una de les coses més destacables d'Auckland és la seua multiculturalitat. En esta ciutat viu gent de molts països i l'oferta gastronòmica és molt ampla. 
- Com va afrontar el covid-19 en este país? Ha estat tot este temps allí?
- En tractar-se d'una illa en la qual es pot controlar l'entrada de persones, el govern va prendre ràpidament la decisió de tancar fronteres durant el primer any i mig de covid-19, i sols deixaven entrar a ciutadans i residents permanents a Nova Zelanda. Així i tot, per a entrar en Nova Zelanda havies d'estar en un hotel de quarantena durant dos setmanes, pagat pel viatger. D'esta manera, vam tindre molts mesos en els quals, dins de Nova Zelanda vam fer vida normal amb zero covid. Així van evitar que la sanitat es col·lapsara i va donar temps per a que la vacuna es desenvolupara. Jo he estat dos anys de pandèmia ací, però en desembre de 2021 el meu home i jo vam decidir tornar a Espanya i quedar-nos ací uns mesos per passar temps amb la família i amics. A principis d'este any, la variant Òmicron es va clavar al país i ara hi ha més casos de covid, però la població està altament vacunada i poc a poc estan obrint fronteres i tornant més a la normalitat. 
- Què és el que més troba a faltar d'Ontinyent?
- El que més trobe a faltar és passar temps amb la família i amics, però també trobe a faltar el clima més assolellat i menjar una bona paella de tant en tant. En viure en una ciutat ací en Nova Zelanda, també s'agraix l'estil de vida més tranquil d'Ontinyent i el caràcter de la gent valenciana. 
- Amb motiu de la diferència horària, com es manté en contacte amb la família i amics a Espanya?
- Encara hi ha una gran diferència horària, que va des de les 10:00 a les 12:00 hores, normalment es pot parlar amb família i amics o per la nit o pel matí. Parle amb la meua família quasi totes les nits (pel matí en Espanya) per videtelefonada i la veritat és que la distància es porta millor així. 
- Quan en Nova Zelanda es parla d'Espanya, quina valoració tenen els neozelandesos del nostre país? Què és el que més coneixen?
- Jo crec que tenen una bona valoració del nostre país i en ser Nova Zelanda un país molt jove, els encanten les històries i tradicions que té Espanya. El que més coneixen d'Espanya és Madrid i Barcelona, i la pella, encara que probablement no la paella valenciana tradicional sinó més bé la versió que nosaltres anomenaríem 'arròs amb coses'. 
- Té pensat tornar algun dia?
- Encara que ens agradaria tornar a Espanya, de moment, per la situació professional, estarem ací un temps més. Desafortunadament, de moment en Espanya és molt difícil aconseguir un lloc de professor en la Universitat o una plaça d'investigador. Si ix una bona oportunitat, ens agradaria tornar allí o, al menys, a alguna ciutat europea.