“El món real és lleig i té realitats incòmodes i lletges. Davant això, l’educació és un molt bon objectiu de cooperació i d’ajuda humanitària”. Així ho manifestava aquest dimecres el Dr. Pedro Cavadas a Ontinyent , durant la lliçó magistral que protagonitzava l’acte d’inici del curs acadèmic 2019/2020 al Campus Ontinyent, que tenia lloc a un Teatre Echegaray ple de gom a gom.
Durant prop de 50 minuts Cavadas va reflexionar sobre la causa humanitària, l’ètica i l’educació, element aquest últim que va destacar com a “clau” perquè la població del tercer món puga atendre per si mateixa les seues tres necessitats bàsiques: alimentació, seguretat i atenció sanitària. El cirurgià va donar nombrosos exemples de la seua experiència vital en Àfrica Oriental amb la Fundació que porta el seu nom, tractant de portar a la reflexió a l’auditori, al qual va acabar animant “a ser vectors de causa humanitària, perquè el nostre record com a molt perviu una generació i mitja, però el patiment que alivies i l’exemple que dones pot sobreviure eternament”.
Prèviament a la intervenció de Cavadas, l’acte havia començat amb la commemoració del 30 anniversari d’un Master en Direcció d’Empreses que es va realitzar en 1989; i amb les intervencions de l’alcalde d’ Ontinyent, Jorge Rodríguez; la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre ; i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell.
El primer edil ontinyentí va repassar el treball fet als últims anys per l’Ajuntament, la UV i Caixa Ontinyent fins comptar hui amb un Campus amb modernes infrastructures, 981 alumnes matriculats en tres titulacions de Grau i el programa d'Unisocietat, un creixement que ha redundat en l’activitat econòmica del barri i la ciutat. En aquest context, l’alcalde feia una crida “a no caure en l’autocomplaença i seguir treballant per l’Ontinyent del futur”. Un context al qual “tant el Govern d’Ontinyent com Caixa Ontinyent hem acceptat el repte de donar un nou impuls acadèmic al Campus, ser ambiciosos i treballar per sumar una nova titulació de grau i crear un espai investigador a Ontinyent vinculat al Parc Científic”, avançava.
La rectora Mavi Mestre tenia paraules d’elogi per a l’Ajuntament i Caixa Ontinyent pel seu compromís i interès amb el manteniment i creixement dels estudis universitaris en la ciutat, i especialment per a l’alcalde, Jorge Rodríguez, del que destacava “la seua visió de futur i dedicació personal amb el Campus d’Ontinyent, al més alt nivell d’excel·lència”. Mestre ratificava les paraules del primer edil i ratificava la instal·lació d’un nou Parc Científic de la Universitat de València a Ontinyent, “que va a completar la part de innovació i transferència del coneixement que és un dels pilars al voltant dels quals pivota l’activitat universitària”.
Pel que fa al President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell destacava el paper de l’entitat que presideix dins l’organigrama de la Fundació Campus d’Ontinyent, i mostrava la “ferma voluntat” de l’entitat que presideix de seguir treballant per millorar la societat i la ciutat, així com d’afavorir que Ontinyent siga cada volta més una ciutat educadora i universitària, “on els i les estudiants, que osu el futur de la nostra societat, pugau convertir-vos en professionals amb inquietuds, ganes d’emprendre i de superar-vos”, manifestava.
Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport