Una desena de periodistes de la República Txeca, Alemanya i l'Índia especialitzats en viatges, ha descobert l'interior de la província de València com a destinació turística de la mà de la Diputació de València, en col·laboració amb Turespaña i Turisme Comunitat Valenciana, mitjançant diverses experiències que han posat en valor el potencial del territori per a la pràctica del turisme actiu, gastronòmic i cultural.

Els municipis de Bocairent, Ontiyent, Xàtiva, Oliva, Carcaixent i Buñol han sigut els principals escenaris del recorregut dels comunicadors per la província de València mitjançant tres press trips o viatges de familiarització, celebrats en les últimes dos setmanes. A ells s'ha sumat Cullera en representació de l'oferta del litoral, en l'acció dirigida al mercat indi.

“Amb estes experiències potenciem el posicionament de l'interior de la província com un destí amb una variada oferta turística de qualitat, menys massificada i complementària o alternativa al tradicional producte de sol i platja de la nostra costa, mitjançant visites que els permeten conéixer de primera mà la nostra gastronomia, els nostres recursos naturals, el nostre patrimoni i, en definitiva, la nostra cultura en general”, ha manifestat el diputat de Turisme i Esports de la Diputació, Pedro Cuesta. 

Patrimoni, naturalesa i gastronomia
Així, les dos periodistes de la República Txeca van començar la seua visita de quatre dies a la província de València a Bocairent, on van recórrer el centre històric i les Covetes dels Moros. Després van realitzar un viatge amb globus i una visita guiada per Ontinyent, per a continuar el viatge a Xàtiva, on van pujar al castell i van passejar pel seu barri antic, i concloure la seua estada a la província amb una ruta guiada amb bicicleta pel parc natural de la marjal de Pego-Oliva. En totes les localitats van poder degustar productes de la gastronomia local i tradicional. 

Els professionals alemanys, per part seua, van permaneixer a la província dos jornades i la seua visita va començar en l'Hort Ribera de Carcaixent, on es van endinsar en la història de la citricultura valenciana i van passejar per les seues naranjales històrics, a més de disfrutar d'un tast de vermut artesanal local. La seua estada es va completar amb una jornada de senderisme interpretatiu entre Bocairent i Ontinyent, en la qual van realitzar la Ruta dels Molins, la qual posa en valor el patrimoni hidràulic i paisatgístic de la Vall d'Albaida.

L'últim dels press trips, impulsat per Visit València, va ser el realitzat per una periodista i influencer de l'Índia, qui es va endinsar en la totalitat de l'oferta turística de la província, tant d'interior com de costa. Per a això, durant tota una jornada va visitar Buñol i va conéixer tant el seu castell com el Museu de la Tomatina, l'auditori i els dos teatres locals, a més de disfrutar d'una experiència gastronòmica per a conéixer les productes i tradicions culinàries de la comarca. La seua visita a la província es va completar amb una altra jornada, dedicada a l'oferta del litoral, en la qual va poder conéixer i degustar el tradicional ‘esmorzaret’ valencià a Cullera i on va recórrer el castell, el passeig marítim, el centre històric i es va endinsar en la riquesa natural dels arrossars de l'Albufera.