El departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida va celebrar ahir la I Gala d'entrega de premis SICTED en la comarca. 
L'acte va tindre lloc en el Centre Cultura Caixa Ontinyent i va comptar amb la presència de Francesc Colomer Sánchez, secretari autonòmic de Turisme; Vicent Gomar Moscardó, president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida; i Antonio Esquinas Martínez, conseller de Turisme de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida.
Per part d'Ontinyent, els premiats van ser: El Teixo, Casa Seguí, El Tinell de Calabuig, Hotel Kazar, El Taulell y la Tourist Info. En total, van ser 23 les entitats i empreses de la Vall d'Albaida les premiades. La resta de guardonats van ser: Aceites El Teular d’Atzeneta d’Albaida (José Salvador Bellver); Autotaxi Montaverner (Mara Garcia); Francisco Javier Micó Vidal de Montaverner (Javier Francisco); María Desamparados García Soler de Montaverner; Ca les Senyoretes d’Otos (María Olivares); Casa Rural Carrícola (Silvia Cháfer); Coopvall de Quatretonda (Lorena Boluda); Granja San Miguel de Salem  (María Jesús Peiró); Hotel La Sitja de Benissoda (Antonio Juan Bodí); Museu Internacional de Titelles d’Albaida (Julia Rodríguez y Alejandro Quilis); Tourist Info Albaida (Julia Rodríguez y Alejandro Quilis); Museu Molí Fariner d’Agullent (Llúcia Roig); la Torreta del Marqués de Benigànim (Guillem Sanchis ); restaurante l’Ortissa de Benigànim (Ximo Roses); Viatges Naturjove de Benigànim (María Davinia Gómez); Apartamento Turístico El Benicadell d’Atzeneta d’Albaida (Natàlia Quilis) i la Tourist Info Vall d’Albaida (Natàlia Quilis). 
El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació, conegut com SICTED, és un projecte de millora de la qualitat de destinacions turístiques promogut per la secretaria d'Estat de Turisme (SETUR), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La Mancomunitat es va adherir al protocol del SICTED en març de 2021, de la mà de Turisme Comunitat Valenciana i la Càmara de Comerç, per impulsar l'excel·lència i la qualitat en tota la cadena de valor de l'oferta turística de la comarca.