Bodegues La Encina ha aconseguit tres medalles de plata en el 8º International Organic Wine Award 2017 d’Alemanya, un concurs internacional celebrat únicament per a premiar vins ecològics de entre més de 25 països.
En concret, el vi blanc ‘Tierra de Forcallat’ ha sigut mereixedor de dos medalles de plata, pel seu aroma i sabor. Es tracta d’un vi aromàtic i sec, per a servir fresc amb marisc, peix o arrossos. El Forcallat és una varietat recuperada, “un d’eixos vins oblidats”, explica el gerent, José María Espí.
L’altra medalla ha anat a parar al vi ‘Casa Malanca’, un tinto de 2012 de les varietats Forcallat, Merlot, i Monastrell. Es tracta d’un vi adequat per combinar amb menjars consistents, com ara carns.
Tots els seus vins són ecològics i naturals, lliures de pesticides, i que segueixen un cultiu biodinàmic, és a dir, els cicles lunars. Els seus vins es venen a establiments ontinyentins, com ara Món Ecològic.