El saló La Senya va acollir dijous l'acte commemoratiu que va impulsar l’Associació d’Amics del Projecte Trèvol amb un sopar per visibilitzar el compromís de les empreses que aposten per la contractació o la continuïtat laboral de persones amb discapacitat.
Aquest reconeixement es concreta en un segell distintiu, que enguany correspon a l’any 2025 i que les empreses poden utilitzar en la seua imatge corporativa com a mostra del seu compromís amb la inclusió social i laboral. El disseny del segell ha estat a càrrec de l’artista Antonio Ferri, de Bocairent, que ha volgut aportar la seua visió artística a una iniciativa carregada de valors.

El sopar de reconeixement celebrat ahir va ser tot un èxit, un espai de trobada on es van compartir experiències, reflexions i bones pràctiques entre empreses, professionals i entitats compromeses amb la inclusió laboral. L’acte va comptar amb la presència del president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Ismael Sanvíctor, que va destacar la importància de continuar reforçant una xarxa empresarial que aposte per la igualtat d’oportunitats i la integració real de les persones amb discapacitat.
A més de reconéixer públicament les empreses col·laboradores, esta iniciativa naix amb l’objectiu de fomentar una cultura empresarial basada en la responsabilitat social, la igualtat d’oportunitats i la valoració del talent divers. Es tracta de posar en relleu que integrar persones amb discapacitat no només és just, sinó que enriqueix els equips de treball i aporta valor afegit a l’empresa.
Este reconeixement no seria possible sense la tasca fonamental que du a terme el Projecte Trèvol, un referent en l’acompanyament i suport a persones amb discapacitat en el seu procés d’integració laboral. Trèvol ofereix una atenció personalitzada i un seguiment continuat que permet que cada persona puga accedir i mantindre una ocupació d’acord amb les seues capacitats i aspiracions, fomentant així la seua autonomia i participació activa en la societat.
El Projecte Trèvol es treballa perquè aquest segell no siga només un reconeixement simbòlic, sinó una eina que cree conciencia col·lectiva i genere una xarxa d’empreses implicades en la construcció d’un territori més inclusiu. Es preveu que el reconeixement continue en edicions futures, per tal de distingir aquelles empreses que mantenen el seu compromís o contracten noves persones usuàries de Trèvol.