Les abundants pluges de l’hivern i la primavera han ocasionat que enguany hi haja humitat “de sobres, potser massa excessiva” per a la collita del Meló d’Or, segons explica Vicent Tolsà, des de la Cooperativa d’Ontinyent.
Tolsà explica que quan es va començar a plantar es va veure afectat per un fong que va afectar l’arrel i que va perjudicar part de la collita, que va haver de ser replantada. “El Meló d’Or és un cultiu de secà per al qual l’excés de pluges no és bo”, assenyala. La humitat d’abans de plantar-lo sí que ha beneficiat la collita, però les pluges posteriors ja no han estat positives, ja que el Meló necessita sequedat i calor.
A això se li ha unit una plaga de caragol, que té, no obstant això, una solució “més fàcil”, segons detalla Tolsà, ja que es poden aplicar productes per a contrarestar-la, afegeix. 
Enguany es manté la quantitat de productors d’altres anys, que sol rondar entre els tres i quatre agricultors. És difícil preveure una quantitat de quilos que es podran recollir enguany, ja que aquestes plagues han afectat la plantació encara que no se sap de moment fins a quin punt. 
Tolsà indica que l’oratge està sent estrany. “Hem vist boira, humitat i pluja durant prop de 40 dies, no sé si és cosa del canvi climàtic o una cosa estacional, però no ho havia vist mai”, assegura. 
La vinya també es pot veure afectada per fongs, ‘la negrilla’ o el míldiu, així com per a les fruites l’excés d’humitat tampoc senta bé. L’oliva i les hortalisses poden ser les millors parades d’aquest oratge tan plujós dels últims mesos. D’altra banda, els llauradors estan pendents de les possibles pedregades que puguen ocasionar-se en les setmanes o mesos pròxims.