Caixa Ontinyent ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Fundació de Caixes d'Estalvis (FUNCAS) per a potenciar les actuacions que es duen a terme des de la Fundació Campus Ontinyent a través del programa d'educació financera “Finança’t”. En concret, Caixa Ontinyent realitzarà una aportació extraordinària de 33.000 euros, la qual cosa suposa duplicar la seua aportació al programa, el pressupost del qual se situa en 66.000 euros.
I és que el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors acaben de publicar els resultats d'una Enquesta de Competències Financeres, que incideix novament en el baix nivell de coneixements financers dels espanyols en tots els segments d'edat, i especialment entre menors de 34 anys i majors de 65 anys. Una situació preocupant si es té en compte, a més, que este nivell es troba per baix de la mitja internacional.
Una bona cultura financera permet millorar les habilitats i la capacitació per a la presa de decisions tant en l'àmbit personal com en el professional o empresarial; en canvi, un baix nivell ens situa en desavantatge enfront de competidors i origina distorsions, incerteses i decisions equivocades.

Un programa innovador
Amb el suport de l'Obra Social de Caixa Ontinyent, la Fundació Campus Ontinyent va posar en funcionament el programa “Finança`t” a octubre de 2016 per a desenvolupar actuacions de difusió de coneixements financers per a “xicotets, grans i no tan grans”: I açò davant el baix nivell benvolgut i la demanda de formació per part dels propis ciutadans.
En aquest temps, “Finança’t” s'ha convertit en un referent de programa educatiu innovador pel seu contingut, per la seua flexibilitat, per la seua adaptació a les circumstàncies i demandes de cada col·lectiu, i pel desenvolupament d'accions diverses tant online com a presencials.
El programa disposa d'una web informativa amb documentació, notícies d'actualitat i eines per a la gestió de l'economia diària en cada etapa de la vida. És actiu en xarxes socials, amb presència en Facebook, Twitter, Youtube i, des d'aquesta mateixa setmana, en Instagram. A més, desenvolupa xarrades, cursos i tallers per a col·lectius diversos tant en Centres de Formació com en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, i va llançar recentment, a través del Cefire de Xàtiva, un curs online per a personal docent. L'àmbit del programa excedeix la pròpia comarca, ja que ha realitzat i té programades actuacions en diverses zones de la província de València i d'Alacant.

Contes infantils per als més xicotets 
“Finança’t” ha sigut capaç fins i tot d'aportar conceptes financers als més xicotets, entre 6 i 10 anys, a través de contes infantils publicats per l'Obra Social de Caixa Ontinyent, en una col·lecció especial en la qual, aventura després d'aventura dels seus protagonistes, es van desgranant conceptes com la barata, la introducció de la moneda, l'estalvi, el consum, etc.

Col·laboració de la Càtedra d'Innovació d'Ontinyent.
“Finança’t” està preparant el seu programa d'actuacions per al pròxim curs, per a la qual comptarà amb la col·laboració de la Càtedra d'Innovació i Territoris Intel·ligents, d'Ontinyent, que codirigeixen les Universitats de València i d'Alacant. En concret, la Càtedra realitzarà en les pròximes setmanes un estudi per a conèixer el nivell de cultura financera a la Vall d'Albaida, en els diferents segments d'edat, la seua comparació amb la mitja estatal i autonòmica, el tipus de coneixements que demanden els ciutadans i els mitjans que ells consideren més adequats per a obtenir-los.
Els resultats permetran potenciar i orientar adequadament les actuacions de “Finança’t”.