Ontinyent ha acollit hui una jornada històrica, donat que per primera vegada se celebrava a Espanya la Convenció Euratex, de la patronal textil europea. La jornada ha comptat amb una variada agenda de conferències i taules redones, especialmente dedicades a la cooperació interregional.
Així, han participat el president de la Generalitat, Ximo Puig; el director general de Comerç i competitivitat, José Luis Kaiser, l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez, el mateix president d’Euratex, Klaus Huneke o el CEO de Cortefiel, Jaume Miquel.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava la capital de La Vall d’Albaida com a “ciutat d’acollida i oportunitat” als 200 empresaris europeus assistents a la convenció de la patronal del tèxtil Euratex.
A la seua intervenció en la inauguració de la jornada, el primer edil agraïa en primer lloc el treball fet des d’ATEVAL “per fer possible una reunió com aquesta, que converteix Ontinyent hui en epicentre del tèxtil europeu”, per a posteriorment presentar la ciutat com “una ciutat d’acollida pel seu talant integrador, i d’oportunitat perquè hem fet una forta aliança entre empresaris, sindicats i ajuntaments per sortejar la crisi i tractar de generar ocupació”.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per impulsar una política industrial comunitària “capaç de fer front als desafiaments del futur” i que permeta a Europa competir en els camps del disseny, la qualitat, la tecnologia i la formació en lloc d'amb preus baixos.
El cap del Consell, que ha incidit en la importància d'una política europea industrial a l'estil de la qual ja existeix per al sector agrari, ha defensat la necessitat de la “convergència de polítiques públiques” per a enfrontar-se a reptes com el de l'alt cost energètic, la internacionalització, el proteccionisme de tercers països o el Brexit.
Durant l'acte, a més, Puig ha defensat la necessitat de “establir les millors aliances possibles” per a explotar les “enormes possibilitats i enormes oportunitats” de la indústria tèxtil valenciana.
Per açò, ha assegurat que la Generalitat “serà un aliat permanent” perquè aquest sector adquirisca la major potència possible tant a Espanya com a Europa.
“El sector tèxtil ha passat una crisi profunda, però en aquests moments està viu.”, ha assegurat Puig, qui ha destacat el treball fet per les empreses tèxtils durant els últims anys per a “sumar-se a l'economia del coneixement” mitjançant l'impuls tecnològic i la millora de la capacitació dels treballadors.
D'altra banda, Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana va ser durant l'any passat “la que més empreses internacionals va atraure”, i ho ha vinculat a un augment de la seguretat jurídica, la capacitat de diàleg social entre sindicats i empresaris i la transparència administrativa”.