Un total de 7 municipis de la província de València (Canals, Catarroja, Castelló de Rugat, Corbera, l’Olleria, Paiporta i Polinyà del Xúquer) han acollit les diferents activitats basades en la Cultura de la Pau i la No-Violència de la primera edició del projecte “València per la Pau.”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de les localitats participants, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans.
Quant a la població sensibilitzada, aquesta ha ascendit a 617 persones que s’han educat al voltant de la Cultura de la Pau. En concret, mitjançant la campanya de sensibilització a través del documental d'investigació “Els Fils del Tauler”, que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics, i que ha comptat amb un espai per a la reflexió amb la participació de Josep Gayà, director del documental, de protagonistes del documental i del públic assistent, s’han sensibilitzat un total de 121 persones de tots els municipis participants. Pel que fa als tallers dirigits a centres educatius, on s’han treballat conceptes relacionats amb la Cultura de la Pau, la No-Violència i la prevenció de conflictes, l’educació intercultural i la construcció de la Pau, s’han beneficiat un total de 166 alumnes de diferents col·legis i instituts de Canals i Polinyà del Xúquer. A la jornada formativa que va donar inici al projecte “València per la Pau”, la qual es va celebrar a Gandia amb el visionat del documental “Els Fils del Tauler” i la posterior reflexió col·leciva, i on també van participar ponents com Jesús A. Núñez Villaverde o Federico Mayor Zaragoza, es van sensibilitzar un total de 55 persones polítiques i tècnics municipals.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament
El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 124 entitats locals valencianes sòcies (115 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència.
La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.