L'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, dirigit per la diputada Eli García, continua ferma en la seua aposta per visibilitzar el paper de les dones en diferents àmbits. En este cas, a través de l'organització del I Fòrum Fem-Dipu sobre Economia de les Cures, el que es pretén és analitzar i oferir una solució a tantes treballadores del sector de les cures que es troben en una situació de clara inestabilitat, la qual cosa passaria per l'impuls a la creació de cooperatives de treball associat.
Dijous que ve 22 d'octubre, el president de la Diputació, Toni Gaspar, serà l'encarregat d'inaugurar este primer seminari sobre economia de les cures, el qual se celebrarà des del Saló de Plens de la institució de manera telemàtica, a causa de les restriccions provocades per la pandèmia.
Amb la finalitat de poder aplicar i posar en pràctica les conclusions a les quals s'arribe en les diferents xarrades, el fòrum va dirigit principalment a alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de les comarques de La Serranía, La Plana de Utiel-Requena y la Hoya de Buñol; ja que són els propis consistoris els que, per la seua proximitat, també han de jugar un paper important a l'hora de visibilitzar a estes dones, precisament en les zones en les quals és més necessari solucionar el problema.

Intervinents
Al llarg de la jornada es realitzaran diferents ponències en les quals intervindran experts en el sector, com és el cas de Mª Ángeles Durán, doctora de la Universitat Complutense, que parlarà de les protagonistes de l'economia de les cures. Una altra de les ponents és la catedràtica d'Anàlisi Econòmica Araceli García, que tractarà el tema de l'economia feminista i crisi de les cures.
Destaca especialment la intervenció de Carmen Lorente, representant de la Cooperativa de treball associat GESTALMUR, un cas d'èxit que hauria de servir com a exemple per a donar solució a la vulnerabilitat de les treballadores del sector.
El seminari es completarà amb les xarrades d'Emilio Sampedro, president de la Federació Valenciana d'Empreses i Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA), i d'Araceli García, treballadora social sanitària d'Atenció Primària.