La seu de la Mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva, a Yátova, va acollir la primera de les jornades d'un cicle sobre emprenedoria i economia social i sostenible, organitzat per la Diputació de València i la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Empresocial, amb la col·laboració de Divalterra.
Sota el títol ‘La gestió de les associacions: aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals’, durant la sessió es van abordar matèries com les obligacions laborals de les associacions, la diferència entre treball assalariat, treball altruista i voluntariat social, llibres comptables que cal mantenir, o les afeccions de la normativa reguladora de l'impost de societats o l'impost del valor afegit (IVA) a les associacions.
El públic assistent estava constituït majoritàriament per representants del teixit associatiu del territori de la Hoya de Buñol-Chiva, tant d'empreses com d'associacions i persones emprenedores. Així mateix, la jornada va comptar amb la presència de l'Agència de Desenvolupament Local de la mancomunitat.
Esta mateixa jornada tindrà lloc també a Navarrés (17 d'octubre) i Llíria (18 de novembre), amb la col·laboració de la Mancomunitat del Canal de Navarrés i la Mancomunitat Camp de Túria, respectivament.

Altres sessions formatives
A més de la gestió d'associacions, el cicle de jornades preveu altres sessions en les quals s'analitzaran aspectes com les implicacions legals de la posada en marxa d'activitat empresarial dins del règim de treball autònom, o l'aplicació del model de l'Economia del Bé Comú a empreses i ajuntaments
Així, a Oliva es tractarà l'1 d'octubre el model Economia del Bé Comú (EBC) i la seua aplicabilitat a empreses i institucions, “amb la intenció de superar la dicotomia entre sistemes econòmics capitalistes o comunistes apostant per situar el benestar de la societat en el centre de les polítiques públiques i privades”.
La programació es completa amb les sessions dedicades a l'emprenedoria, dirigides tant a futurs empresaris autònoms com responsables d'activitats ja operatives, i personal tècnic d'entitats públiques i privades que treballen assessorant activitats emprenedores.
Estes jornades tractaran aspectes com la confecció del pla d'empresa, la gestió de les subvencions disponibles, o les obligacions en matèria de seguretat social, normativa laboral i implicacions fiscals; i s'han programat a Benifairó de les Valls (29 d'octubre) i Aiora (4 de novembre), gràcies a la col·laboració de l'ADL de la Mancomunitat de les Valls i al Grup d'Acció Local (GAL) Rurable, quedant pendent de concretar una sessió addicional en el territori del GAL Caroig-Xúquer. 


 Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport