La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha coincidit a Beniatjar amb les llegendes del València CF que participen en la tercera Ruta d'Art Urbà VCF, que ha iniciat el seu recorregut a la Vall d'Albaida amb un mural col·laboratiu de Moreno i Yeko; Sink i Xemayo; i Mawe i Pauceda. Enguix ha destacat el “potencial vertebrador que té als nostres pobles i comarques” esta ruta organitzada per la Fundació VCF i València Turisme, marca turística de la Diputació.

Acompanyada per ex jugadors com Ricardo Arias, Vicente Guillot, Fernando Giner o José Manuel Sempere, la vicepresidenta Enguix ha fet referència “a l'arrelament que el València CF té als nostres pobles i ciutats, així com la seua importància com a ambaixador nacional i internacional de la nostra terra”. La responsable de Cooperació Municipal ha posat en valor “el treball de l'àrea de Turisme de la Diputació, que al costat de la Fundació VCF han portat avant esta iniciativa que afig un plus als reclams turístics de les nostres comarques”.

“Per a la Diputació este és un projecte molt interessant que permet fomentar rutes turístiques pels nostres municipis, potenciant el nostre atractiu”, continua Enguix, qui no amaga la seua satisfacció “quan faig referència a la nostra terreta, a una comarca com la Vall d'Albaida plena de tresors que volem que la gent vinga a conéixer, i iniciatives com esta són claus per a poder-lo fer”.

Per part seua, l'alcalde de Beniatjar, Jaime Ferrer, ha agraït a la Diputació i la Fundació VCF “haver pensat en nosaltres per a deixar ací un llegat artístic del qual ens sentim molt orgullosos, i que combina les tradicions i la identitat del nostre poble amb el sentiment pel principal club esportiu de la Comunitat Valenciana”. La Societat Musical Beniatjarense va amenitzar un acte que va comptar amb l'exhibició de ball urbà del grup d'Ivan Oliver.

Beniatjar ha estrenat al maig la tercera Ruta d'Art Urbà VCF amb una obra que centra el protagonisme en l'actual capità valencianista, José Luis Gayá. Mawe i Pauceda retraten al capità en el centre d'un tríptic de grans dimensions sobre la paret exterior del frontó municipal. Moreno i Yeko i Sink i Xemayo completen el mural col·laboratiu amb escenes d'arrelament local que convertixen el conjunt en part del patrimoni cultural del poble del Benicadell.

La tercera ruta d'art urbà valencianista continuarà en altres pobles i comarques, cas de Gavarda i Montroi, a la Ribera Alta, i Tavernes de la Valldigna, a la Safor. En les dos primeres edicions, la Fundació VCF i València Turisme van promoure set murals vinculats al sentiment blanc-i-negre en altres tantes localitats de la província: Cullera i Sueca a la Ribera Baixa; Gandia i Oliva a la Safor; Alfafar a l'Horta Sud; Riba-roja al Camp de Túria; i Atzeneta d'Albaida en la Vall.