La Diputació de València ha col·laborat en l'organització de la primera Fira del pa artesà del Gremi de Forners i Pastissers de la Comunitat. La vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, ha defensat el consum de pa valencià en l'obertura d'un esdeveniment que “mostra la qualitat d'un producte nostre amb la participació de desenes de forns de tota la província que elaboren cada dia estos pans artesans que són part destacada tant del teixit productiu com del comerç de proximitat”.
Enguix ha acompanyat als responsables del Gremi, com es coneix popularment al gremi autonòmic de Forners i Pastissers, en el recorregut per esta primera fira del pa artesà que ha tingut lloc en la Marina de València. “Des d'una institució valenciana com és la Diputació, tenim la responsabilitat d'impulsar i difondre este tipus d'iniciatives de suport al producte local”, ha assenyalat la vicepresidenta després de felicitar el mestre major del gremi, Juanjo Rausell; el vicepresident, Enric Canet; i la secretària general, Laura de Juan.
La corporació provincial ha subvencionat enguany les activitats del Gremi amb una aportació de 20.000 euros, que entre altres iniciatives han servit per a contribuir a la celebració d'esta primera fira del pa de forn de la província, coincidint amb el Dia Mundial del Pa, i a l'organització del concurs d'ornamentació de botigues de pa.
Setmana del pa
El Gremi de Forners i Pastissers de la Comunitat ha elaborat tot un menú d'esdeveniments per a celebrar el Dia Mundial del Pa, amb la intenció de “reconéixer la importància de l'aliment més antic que existix i els seus avantatges tant nutricionals com gastronòmics”. Ho explica la secretària general del Gremi, Laura de Juan, qui ha agraït la participació de 40 forns valencians en la primera Fira del pa artesà organitzada pel gremi.
“Esta fira és una nova iniciativa que busca promocionar la gran faena que realitzen els nostres forners, coincidint amb el Dia Mundial del Pa que promou la Unió Internacional de Forners. Però no és l'única activitat del que hem anomenat la setmana del pa, que inclou jornades gastronòmiques i altres activitats que també se celebren per primera vegada com és la taula redona amb dones forneres”, afig la secretària general del Gremi.