La Fira de les Comarques, certamen organitzat per l’àrea de Turisme de la Diputació de València baix la marca València Turisme, va tornar el cap de setmana del 24 al 26 de setembre al format presencial després del parèntesi a causa de la pandèmia i ho va fer estrenant localització en la plaça de l’Ajuntament, en ple cor de València.
El públic assistent va disfrutar de les propostes que van oferir els 81 expositors de la Fira, la programació de la qual va incloure una desena de demostracions gastronòmiques, exhibicions folklòriques, danses i balls tradicionals, mostres artesanals, espectacles infantils i actuacions com la de Pep Gimeno ‘Botifarra’.
La Colla El Regall i el Grup de Danses d’Ontinyent, la rondalla El Tossal de Llíria, la dansa tradicional dels serrans Salarejo, Pensat i Fet de Bétera, Cantares Viejos de Requena i Algadins d’Algemesí van ser alguns dels grups que van amenitzar el cap de setmana de Fira en el centre de València.
Un total de 44 municipis, 10 mancomunitats i una associació de municipis van apropar la seua oferta turística en la capital en diferents àmbits, des dels showcooking fins les demostracions de cant, passant per simulacions virtuals com la de la Tomatina de Buñol.
En l’apartat gastronòmic, els visitants van poder seguir de prop l’elaboració de plats típics de la geografia valenciana com els arrossos de Cullera i La Valldigna i el de la matança de Requena; el pisto yatovero, la fideuà de Gandia i el macarró de taronja i ànec de Carcaixent; o els ‘fesols rodats’ de Manises, l’olla de Chulilla i el xocolate de Torrent.