Des de la gerència del departament de salut Xàtiva-Ontinyent s'ha dissenyat i posat en marxa un cicle de formació transversal per a tots els professionals. Estes sessions formatives tenen una periodicitat mensual i el professional pot acudir tant en presencial com per videoconferència així com descarregar-se el seu contingut audiovisual amb posterioritat des de la intranet.
L'objectiu d'esta acció formativa és estimular la docència i la formació continuada en aspectes tan diversos com la innovació organitzativa, la gestió clínica en infermeria, la qualitat i seguretat clínica, la comunicació sanitària, el treball cooperatiu, la integració de processos, bioètica, responsabilitat social corporativa o bones pràctiques sanitàries entre altres.
El gerent, Juan Manuel Campos ha iniciat esta formació transversal amb una ponència sobre ‘la qualitat total i l'excel·lència en la pràctica clínica’, durant la qual ha explicat els objectius d'esta formació. En este sentit Campos ha afirmat que esta iniciativa “és una bona ferramenta per a intercanviar opinions sobre temes assistencials i de gestió, a fi de trobar o transmetre la solució a diversos problemes o per a realitzar actualització de coneixements”.
A més d'esta formació transversal, el departament ha iniciat una sèrie de sessions tant en l'Hospital de Xàtiva com en el d'Ontinyent per a la fomentar l'atenció a la seguretat de la pacient i atenció del professional. Estes sessions compten amb una sessió inicial oberta a tots els col·lectius professionals i compta amb tallers pràctics específics per a, personal zelador, professionals d'atenció primària, personal d'infermeria i facultatiu.
Es tracta amb això de proveir als professionals dels coneixements necessaris sobre les ferramentes disponibles en cada àmbit professional per a dotar de més seguretat al pacient, així com de seguretat en la pràctica professional.
D'altra banda, impulsat també per la Gerència, la unitat de Docència ha implementat la seua oferta formativa interna amb nous tallers de Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) dirigit tant a professionals sanitaris com no sanitaris que es realitzen una vegada al mes i en horari laboral.
Mentres la unitat de Docència manté els tallers permanents ‘d'Higiene de Mans’ per a tot el personal i el ‘Taller de contenció mecànica’, específic per a professionals sanitaris d'unitats hospitalàries amb pacients amb estes necessitats.