El saló de l'hotel Ferrero ha acollit un any més el Concurs de Caça i Bolets de Bocairent, que enguany celebrava la seua desena edició. Durant tot el matí els 19 restaurants participants han elaborat un plat lliure, amb carn de caça i bolets, i el plat obligatori, la borreta.
La deliberació final s'ha donat a conèixer després d'un dinar servit per a prop de 200 persones, elaborada pels restaurants i bars de la localitat (El Cancell, Casa Rosa, Serratella, Parada de l'hotel l'Estació i Bar Sifó; a més de la col·laboració del Forn de Francisco Colomer, el vi de Daniel Belda i l'herbero de Casa Solbes).
El guanyador en la modalitat de plat lliure ha sigut el restaurant Avenida 2.0, de Massamagrell, pel seu plat de rellom d'oca, mentre que en segon lloc ha quedat El Caramelito, d'Alzira, pel seu plat de colomí amb dues coccions. Ha tancat el podi del plat lliure Casa Granero, pel seu estofat de carrillera de senglar a l'oporto.
Quant al plat de borreta, el primer premi ha sigut para restaurant Ciro, de València; seguit de Juan XXIII, de Benifaió i de Nazaret, de la platja de Puçol.
A més d'una nombrosa representació de la societat civil de la comarca i d'alcaldes i regidors de les localitats veïnes, el concurs ha comptat amb la presència del vicepresident de la Diputació, Toni Gaspar i de la diputada de Turisme, Pilar Moncho. La diputada ha ressaltat que el concurs de caça i bolets de Bocairent "és un exemple de com la gastronomia pot contribuir a promocionar el territori".
Per la seua banda, Toni Gaspar va posar el concurs de Bocairent com a referència per a altres localitats que vulguen organitzar certàmens d'aquest tipus.
L'alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, ha recordat els inicis d'aquest concurs que després de deu edicions ja s'ha consolidat, i va agrair el suport de la Diputació i de totes les persones i institucions que ho fan possible.