La biblioteca de Bocairent acollia divendres passat la presentació del llibre "Un testigo llamado Cervantes", escrit per Begoña Valero i que va comptar amb la presència de la mateixa autora, que va ser presentada per l'artista Martín Forés, així com per l'alcalde de la localitat, Xavier Molina i la bibliotecària, Mª Josefa Sempere.
Davant una sala que es va omplir de públic interessat a conéixer aquesta novel·la històrica, Begoña Valero, natural de la veïna localitat de Banyeres de Mariola i resident a València, va explicar que l'origen de la novel·la va ser la troballa per part de Jesús Villalmanzo d'un document que contenia la signatura més antiga de Cervantes. Es tractava del testimoni de l'escriptor en el cas de l'assassinat d'un pescador. La història se situa a la València de 1580, una època que Begoña Valero definia com "molt interessant".
Al llarg de la seua exposició, l'autora donava alguns detalls d'una obra que intercala el testimoni de Cervantes en el juí amb els seus cinc anys captiu a Alger. Valero destacava que després de cinc llargs anys pres, Cervantes va conservar la seua honorabilitat en un juí en el qual haguera pogut acabar de nou a la presó.
La novel·la ja va per la seua quarta edició i ha rebut el premi ODILO, certamen de novel·la històrica que concedeix l'Associació de la Setmana de Novel·la Històrica de Cartagena, distinció que recollirà en passar l'estiu junt a Santiago Posteguillo.
La presentació de "Un testigo llamado Cervantes" tenia lloc mentre Bocairent acollia la tercera jornada de la rodatge de la pel·lícula "El cautivo", d'Alejandro Amenábar, que precisament, se centra també en l'etapa de Cervantes a Alger. En este cas, el rodatge del dia 30 i el del dia 31 va tindre lloc en la cova d'En Gomar.