Després del llançament del primer i segon capítol de la webserie 'El Capità Vall Verda', destinada a un públic jove, i de la primera 'Docuhistòria', el passat dijous, 15 de novembre, i amb èxit visualitzacions (més de 1000 en el total de la llista de reproducció creada a Youtube), el COR-V5 es prepara per a treure la segona ‘Docuhistòria’, ‘Mini agents energètics INEL’, demà dijous.
Mentre que 'El Capità Vall Verda' es convertirà en el superheroi preferit de les i els xiquets, per la seua implicació en la cura del medi ambient, les 'Docuhistòries' mostren iniciatives, activitats i propostes de la ciutadania de la Vall d'Albaida amb el propòsit de millorar el futur. Una revolució quasi silenciosa que protagonitzen les i els veïns d'aquesta regió i que, a través del seu contingut audiovisual, el COR aproparà a totes les ciutats i pobles que conformen la seua zona d'influència.
El llançament de nous capítols (6 en total per a cada modalitat), tindrà lloc cada dilluns per a 'El Capità Vall Verda' i cada dijous per a les 'Docuhistòries', a través del canal de Youtube del Consorci de Residus COR-V5 (https://bit.ly/2DEj6Yb) i fet visible a les seues xarxes socials.
Amb aquesta iniciativa, el Consorci de Residus basa la seua estratègia en un major acostament a les i els veïns de la Vall d'Albaida, fent visible el treball del COR i donant veu a les associacions i ciutadans que estan protagonitzant iniciatives destacades en el camp del medi ambient. Destaquen: l’empresa Més Que Horta, el Centre Ocupacional José Antonio Bodoque d’Ontinyent, el taller CRIS (Centre Rehabilitació i Intregració Social), Carrícola Compost (poble de Carrícola), Mariola Verda (Bocairent), FENIE Energia-Empresa INEL i col·legi Sant Josep. 
Cal recordar que la relació del COR amb la Vall d'Albaida no ha estat fàcil en els últims anys. La majoria de municipis de la Vall han esperat fins a 2015 per iniciar la seua entrada al COR, entre d'altres Ontinyent, els representants del qual van prendre possessió en la passada assemblea del 31 d'octubre. El canvi s'ha produït des que el COR ha entès que el Pla de Minimització de la Vall d'Albaida, lluny de ser una cosa aliena, ha de servir d'inspiració per a l'adaptació del projecte de gestió.
En els últims anys, el COR ha posat en marxa l'ecoparc de l'Olleria, Alfarrasí, Castelló de Rugat, Quatretonda i Ontinyent, i preveu construir en 2019 un ecoparc a Albaida. Tots els municipis reben setmanalment l'ecoparc mòbil i una desena de municipis de la Vall seran receptors d'una illa de compostatge.

Amb la col·laboració de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport