La Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida, en la seua recent junta directiva, va recordar les reivindicacions que COEVAL va considerar important posar de manifest als diferents partits polítics i opinió pública davant els processos electorals celebrats en 2023. Reivindicacions vigents per a l'acabat d'estrenar 2024 que seran objecte d'atenció i seguiment per part de COEVAL per a valorar el seu grau de compliment.
Durant la celebració de la junta directiva es va exposar que pimes i autònoms s'estan trobant-se amb serioses dificultats per a fer front a l'allau de normatives i exigències que s'imposa des de les Administracions, la tramitació burocràtica de les quals s'allarga en el temps, amb el problema que això suposa a nivell social i econòmic. D'altra banda, pimes i autònoms s'enfronten a nous i complicats reptes que han d'afrontar procedents d'una globalització molt a la mesura de les grans empreses.
"És absolutament necessari treballar per a aconseguir una reducció, simplificació i agilitació de les càrregues burocràtiques en totes les administracions, facilitant la posada en marxa de projectes d'inversió que actualment pateixen retards i paralitzacions insostenibles", expliquen des de COEVAL. Per això, es demana l'aplicació del silenci administratiu, igual que existeix en altres països pertanyents a la UE. D'aquesta manera, després de complir-se els terminis legals previstos perquè l'administració resolga la sol·licitud plantejada, s'ha de considerar de manera general com a positiu. Una altra mesura important en la mateixa direcció és l'extensió en la mesura del possible de la declaració responsable com a mecanisme per a impulsar sol·licituds a les administracions.
D'altra banda, PIMES i autònoms per a poder ser competitius han de fer un gran esforç en tots els àmbits per a continuar la seua activitat i mantindre els llocs de treball, esforç que necessita de finançament i circulant en condicions adequades. En aquest sentit, se sol·licita a l'administració pública que avance el 50% del finançament d'aquells projectes que han obtingut una resolució aprovatòria de subvenció o ajuda. Igualment es demana que els fons europeus arriben de veritat a pimes i autònoms, ja que la realitat demostra més bé tot el contrari Esperem, per tant demanen que en  2024 l'Administració Central i Autonòmica passen de les paraules als fets i comencen a arribar a pimes i autònoms el que corresponga dels 163.000 milions d'euros que fins a 2026 la UE preveu per a Espanya pels Fons Next Generation EU, ja que afecten a temes que imprescindiblement han d'impulsar-se si no volem quedar-nos enrere en matèries com la digitalització o l'economia circular", expliquen.