El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat Fresquet, va visitar ahir, 5 març, Bocairent. L’objectiu d’aquesta visita institucional era conéixer de primera mà la situació del nucli històric del poble i, més concretament, la problemàtica de conservació d’immobles en aquesta part emblemàtica del municipi.
La trobada es va produir com a resposta a una petició conjunta de l’Associació Veïnal del Barri Medieval i de l’Ajuntament en què sol·licitaven a la Presidència de la Generalitat ajuda per a atendre la situació i col·laboració per a articular solucions. Això mateix és el que ahir van poder exposar a l’alt càrrec autonòmic els representants veïnals i municipals, amb el president, Xavi Pascual, i l’alcalde, Xavi Molina, al capdavant.
Redorat va fer un itinerari ampli pel nucli històric i va poder conéixer la riquesa patrimonial que suposa aquest conjunt historicoartístic declarat Bé d’Interés Cultural. El trajecte va atendre punts com el carrer de les Voltes o la zona de Sant Joan, on hi ha alguns dels immobles en més mal estat. Igualment, es va poder mostrar al director general les dificultats d’accessibilitat i la necessitat d’actuacions que faciliten la vida diària dels residents.
La visita va anar seguida d’una reunió de treball al consistori en què tant l’associació veïnal com l’Ajuntament van traslladar a la Generalitat la petició de comptar amb més recursos tècnics, normatius i econòmics per a garantir la conservació i revitalització d’un dels nuclis històrics més significatius del territori valencià. Petició que José Antonio Redorat Fresquet es va mostrar disposat a estudiar i a intentar atendre amb accions conjuntes.
Xavi Pascual, president de l’entitat veïnal, mostrava l’agraïment al director general per la visita i “la seua receptivitat a l’hora d’escoltar les necessitats i problemàtiques a resoldre de manera urgent al Barri”. Igualment, assenyalava: “Des del veïnat hem reclamat el màxim compromís de la Generalitat en la revitalització del nucli històric i en la resposta als reptes que té per davant, alhora que hem manifestat la voluntat de seguir treballant de manera coordinada amb l’Ajuntament i amb la resta d’administracions per a aconseguir junts un Barri més habitable i més habitat”.
Ximo Carbonell, regidor de Barri Medieval, coincidia amb Pascual a destacar la receptivitat mostrada per José Antonio Redorat Fresquet: “Li agraïm que haja volgut conéixer la realitat sobre el terreny i no des d’un despatx de València i que, a més, s’haja mostrat interessat en tots els aspectes que li hem plantejat”. En aquest sentit, Carbonell indicava que “li hem fet vore que cal impulsar solucions conjuntes amb la Generalitat per a atendre el problema principal que té el nucli històric en l’actualitat: la conservació dels immobles”. “Veïnat i Ajuntament, sense altres administracions superiors, no ho podem fer”, concloïa el responsable municipal.