La companyia kenyata Black Blues Brothers obrirà hui  divendres un VIII Festival de Circ i Teatre ple d’atractius a Ontinyent. Serà a partir de les 19:30 hores a la plaça Major, on els cinc acròbates posaran en escena un espectacle que han representat amb èxit per tota Europa, després de reunir-se gràcies al recolzament del circ social Sarakasi, una ONG que s’ocupa del desenvolupament de les arts escèniques a Kenya.  Bots mortals, pirámides humanes i teatre físic extrem es combinaran amb elements d’humor i música de rhythm & blues, en una proposta apta per a tots els públics que va ser finalista a la versió italiana del programa de televisió “Tú sí que vals”.  
Aquesta serà la primera de les 11 companyies participants al Festival, que es desenvoluparà fins al 29 de desembre amb actuacions gratuïtes a espais escènics urbans a l’aire lliure, i dues funcions amb entrades a preus populars al Teatre Echegaray. En concret, demà dissabte 21 es comptarà amb 3 propostes: en primer lloc, hi haurà un espectacle de matí que es fa coincidir amb l’activitat “Càrrecs Solidaris” de la Societat de Festers i una cercavila des de la placeta Sant Roc al barri de La Vila. Paral·lelament, des de les 11:00 a la placeta Latonda, menuts i majors podran gaudir d’una ludoteca al carrer amenitzada amb música; i per la vesprada es comptarà amb l’espectacle “Isla”, guanyador de diversos premis, a partir de les 18:00 hores a la plaça de la Coronació, al barri del Llombo.
Diumenge els espectacles seran al Carrer Major, des de la placeta de Sant Francesc fins l’inici del Carrer Gomis on a partir de les 17:00 hores el públic podrà gaudir d’una ludoteca amb 20 jocs gegants tradicionals de fusta per a tota la família, i des de les 17:30 l’espectacle “Carro de jocs” de la companyia Ameba Teatre. A les 18:30 es comptarà amb altra cita a la Plaça de la Concepció, en aquest cas amb un espectacle de la Companyia La Finestra Nou Circ, anomenat “Memphis Rock & Circ” que combinarà música d’estil rock & roll amb malabars, acrobàcies aèries i humor. Ja dilluns, al parc del Mestre Ferrero a les 18:30 hores tindrà lloc l’espectacle d’humor “Fili Busters”, de la Companyia Mortelo & Manzani.
Cal recordar que al marc de la campanya “Ontinyent Il·lusiona” que impulsa l’Ajuntament i dins la qual es troba el Festival de Circ i Teatre, diumenge a partir de les 10:00 hores es comptarà també amb una “Festa Canina” a la Glorieta, organitzada en col·laboració amb la protectora Vinculados amb l’objectiu de  promoure actituds cíviques al voltant de la tinença d’animals i fomentar l’adopció. També diumenge estaran oberts amb horaris especials els comerços i serveis In, on es mostraran fins al 6 de gener les 70 targetes de nadal finalistes del concurs que organitzen Comerç In, Caixa Ontinyent i l’Ajuntament Ontinyent.