La ciclista ontinyentina Sofía Rodríguez va aconseguir el subcampionat en el Campionat d'Espanya de CX 2023 disputat a Vic. Només la pentacampeona d'España Lucía González va poder superar a l'ontinyentina.
Lucía González, Sofía Rodríguez, Alba Teruel (de Benigànim) i, la sorpresa positiva d'aquesta finalitat de setmana, Irene Trabazo, van imposar un fort pas que les va portar a formar un grup de quatre al capdavant.
Transcorregudes les dos primeres voltes, les tres corredores que poc després coparien el podi – Teruel, Lucía González i Rodríguez- van soltar a Trabazo i es va iniciar entre elles la lluita pel títol nacional. La batalla, com assenyalaven totes les apostes, la va guanyar la defensora del títol que, metre a metre, va obrir un valuós avantatge respecte a les seues dos principals competidores. La guanyadora va travessar la meta en primera posició amb cinc segons d'avantatge, després de deixar-se anar en el tram final, respecte a Sofía Rodríguez, que es va imposar en l'enfrontament per la plata a Alba Teruel.
L'ontinyentina es mostrava molt contenta per aquest resultat i donava les gràcies al seu equip Nestac pel suport rebut.