El Centre educatiu La Milagrosa d'Ontinyent continua sent pioner en educació emocional.
 Aquest curs 2019-2020 ve carregat de novetats en aquest camp. Amb tal motiu, aquest centre educatiu d'Ontinyent va presentar dues de les iniciatives capitals en el tema d'emocions que es posaran en marxa durant aquest curs.

Primerament, l'atenció emocional primerenca als alumnes de 3 anys que s'incorporen al Centre. A la ja consolidada feina feta per l'equip de mestres d'infantil i per la tutora Ana Penadés, que s'encarreguen de l'acolliment, de l'adaptació adequada i del contacte directe amb les famílies, s'incorpora l'especialista en educació emocional Maria Ferrero que basa la seua tasca a detectar el tipus d'afecció que l'alumnat de 3 anys presenta respecte a les seues famílies.
Detectar i registrar aquesta informació a temps, aplicant les mesures adequades ofereix grans beneficis a curt, mitjà i llarg termini, evitant així possibles futurs conflictes emocionals relacionats tant en l'aprenentatge, com en la conducta. A més d'una millora en la seua capacitat de resiliència per tal de poder viure una vida plena i feliç.

Per altra banda, la segona mesura nova és la creació d'un espai de consultes privades per a les famílies de tot el Centre, que els divendres a les 09.00 h podran ser acompanyades per l'especialista en tots aquells dubtes de caràcter emocional sobre el procés d'educació i aprenentatge de les seues filles i fills.

Sens dubte, aquestes mesures pioneres de La Milagrosa d'Ontinyent són un gran atractiu per a les famílies de la nostra localitat.