"Des de l’Ajuntament d’Ontinyent volem retre homenatge a la Setmana Gran de Festes de Moros i Cristians que no va a poder celebrar-se amb un espectacle pirotècnic". Així explicava la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, l’objectiu d’una iniciativa que tindrà lloc el proper 22 d’agost a partir de les 22:00h al recinte Firal i l’Ermita de Santa Anna.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que “amb aquest espectacle podrem recordar el nostre dia gran, la solemne baixada del Crist i també els nostres moros i cristians”, però insistia en no oblidar el motiu per el qual no hi ha festes “encara que de vegades tingam la sensació que la pandèmia ha passat, està encara present. No podem baixar la guàrdia i depèn de nosaltres que les coses vagen a millor o a pitjor”, remarcava.

En un any especial, l’espectacle pirotècnic anomenat "Que no s'apague la llum de la Festa" també ho serà. Per primera vegada a Ontinyent, es dispararà un castell de focs artificials des de dos punts diferents de la ciutat: el recinte firal i l’Ermita de Santa Anna. L’espectacle que es dispararà al recinte firal estarà compost de 169 kg de pólvora i tindrà una durada aproximada de 10 minuts. L’espectacle finalitzarà amb la disparada d’altres 10 kg de pólvora des de l’Ermita de Santa Anna, vist que aquest any la pandèmia ha impedit que el Santíssim Crist de l’Agonia poguera baixar a la ciutat i és, a més, un “espai emblemàtic dintre de les Festes de Moros i Cristians", indicava Muñoz.

La regidora també explicava que al fer-ho des de dos punts diferents “garantim que la ciutadania puga gaudir d’aquest espectacle pirotècnic des de qualsevol punt de la ciutat. Fins i tot, des de les seues cases o el disseminat evitant així les aglomeracions perquè el virus continua actiu”, manifestava.

Des de la Societat de Festers, el seu president, Vicent Pla, celebrava la iniciativa de l’Ajuntament perquè “rememorarà el dia i l’hora en que el Santíssim Crist, el nostre estimat morenet, haguera aplegat al cor de la ciutat en un acte tan multitudinari i tan propi com és la baixada del Santíssim Crist de l’Agonia que, per desgràcia, este any tots els ontinyentins i ontinyentines trobarem a faltar”. Així, Pla recordava que juntament amb la Parròquia de Sant Carles s’està organitzant per al pròxim diumenge 23 d’agost una missa solemne a l’esplanada de l’Ermita de Santa Ana a partir de les 09:00h.