Sens dubte, undels moments més emocionants que viu Ontinyent en este dates és l’arribada deJacobo per la “Costereta”. Centenars de xiquets s’han reunit aquest matí a laplaça de l’Ajuntament, expectants, per sentir el discurs de l’emissari reiald’Ontinyent, qui ha anunciat l’arribada del Melcior, Gaspar i Baltasar.

Jacobo ha fet laseua entrada triomfal per la “Costereta”, quan passaven de les 11:30 hores, ambuna espectacular carrossa, i acompanyat amb el seu seguici. S’ha dirigit al’Ajuntament, per l’avinguda Torrefiel, plaça Coronació i Sant Jaume. Al peu dela plaça de l’Ajuntament, Jacobo ha sigut rebut per l’alcalde d’Ontinyent,Jorge Rodríguez; pel president de l’Associació d’Amics dels Reis Mags, JoséQuiñones, i per la resta de l’equip consistorial. Després, l’emissari ha muntatal balcó, per fer l’anunci que tots estaven esperant: els Reis Mags han superattotes les dificultats del seu trajecte i arriben a Ontinyent esta vesprada pera la Gran Cavalcada. Després de l’anunci s’ha llançat una impressionant plujade caramels des del balcó consistorial.  


Els xiquets hanentonat aquest matí la tradicional cançó “Ya vienen los Reyes por laCostereta”, i la il·lusió i les emocions de la infantesa han plenat els carrersd’Ontinyent.

La Cavalcadatindrà lloc hui a les 18:30 hores, i partirà des de la parròquia de Sant Josep,recorrerà els carrers José Simó Marín, Martínez Valls, Daniel Gil, plaçaConcepció, Gomis, Mayans, fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, on esprocedirà a l’adoració del Jesuset.