El 3 de març de 1969, quan l’Apol·lo IX començava el seu viatge amb el mòdul lunar a bord, a Segrelles se li escapava l’últim alè de vida. El seu somni quedava incomplet, faltaven encara quatre mesos perquè l’home arribara a la lluna. Mai sabria com eren els paisatges espacials que, durant molt de temps, ell havia imaginat a les seues pintures.
Abans que l’home conquerira la lluna, Segrelles ja havia conquerit el mercat de l’art. Les seues il·lustracions i pintures viatjaven pels Estats Units, Anglaterra, Itàlia, França... I ell mateix va imaginar que la seua obra viatjaria en el temps i perduraria molts anys després de la seua mort. Testimoni d’això, és la Casa Museu Segrelles d’Albaida, un espai que atresora el llegat de l’insigne artista albaidí. Un lloc on es deté el temps, tot disposat com si encara anara a assentar-se al costat del piano per sentir a Beethoven o Wagner.
Aquest 2019 a Albaida, Segrelles estarà més viu que mai. Diumenge 3 de març, dia de l’aniversari de la seua mort, la Casa Museu Segrelles oferirà una jornada de portes obertes i una visita guiada.
Al mes de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, a la torre de ponent del Palau dels Milà i Aragó, s’inaugurarà una exposició que reunirà els cartells i postals de la Compañía Española de Turismo (CET), que Segrelles va realitzar per promocionar el turisme espanyol. Eren els bojos anys 20, quan Espanya començava a publicitar-se a l’estranger i apareixia el primer Parador Nacional. Amb aquesta mostra, també celebrarem els 90 anys del primer cartell de Falles i de la medalla d’or que va rebre a l’Exposició Internacional de Barcelona per les seues interpretacions de La Divina Comedia, de Dante.
A més, fins al 24 de febrer, encara es pot visitar a Potries l’exposició “J. Segrelles & The Illustrated London News”. Fascinant col·lecció d’il·lustracions que Segrelles va realitzar als especials de Nadal, entre els anys 20 i 30, d’aquesta mítica revista anglesa. La mostra itinerant viatjarà a València, Sagunt o Alcoi entre altres.
I encara ens queda esperar l’estrena del documental “Segrelles il·lustrador universal” al qual, ara mateix, estan treballant Ignacio Estrela i Laura Grande. Grans del cinema com Guillermo del Toro o John Howe, són col·leccionistes o estan influenciats per l’art de Segrelles. Aquest documental de 80 minuts, ens ajudarà a descobrir la influencia de Segrelles al cinema actual.
La incommensurable obra de Segrelles continua sorprenent al públic, i encara ens queden moltes coses per descobrir. 50 anys després de la seua mort, Segrelles continua demostrant perquè va ser considerat el millor il·lustrador del segle XX.