L’Ajuntament de Bocairent ja té la propietat de 996,63 m2 situats a l’inici del carrer Batalla de Lepant. La finalitat d’aquesta adquisició de terrenys és poder habilitar una zona verda adjacent a la residència de la tercera edat i, així, ampliar l’espai exterior del centre Sagrat Cor de Jesús, que acull quaranta residents i té un recinte a l’aire lliure molt limitat a hores d’ara.

A més, en paraules de l’arquitecte municipal, Pablo Martín, “la situació d’aquest espai a l’entrada de la població pot actuar com a element de relació entre la part nova de la localitat i el nucli històric”. De fet, segons explica el tècnic del consistori, “la normativa urbanística dels anys noranta ja contemplava la necessitat de disposar d’una zona verda en aquesta localització de la trama urbana”.

Així, l’alcalde de Bocairent manifestava durant la visita als terrenys acompanyat per Ximo Carbonell, regidor d’Espai Públic: “Fem un pas substancial per a fer realitat un projecte pendent durant dècades; un projecte amb el qual guanyarem qualitat urbana tot el veïnat i qualitat de vida les persones usuàries de la residència”. 

Igualment, Xavi Molina posava en valor que aquesta va ser una de les propostes guanyadores de DecidimXBocairent, el programa de pressupostos participatius del consistori: “El veïnat proposa i vota i l'Ajuntament compleix amb la paraula donada i du a terme els projectes triats, tal com demostra aquesta actuació de la convocatòria 2023-2024”, afig el primer edil.