Les regidories d’Igualtat i Cultura han convocat la XIXè edició del Premi Literari per la Igualtat, que enguany incorpora diverses novetats, per tal de continuar dinamitzant i activant la participació. El termini per a participar al concurs està obert fins l’1 d’abril i les obres a concurs poden ser tant de poesia, com narrativa o prosa amb una extensió màxima de 2 fulls a una cara. 
Si fins la passada edició el Premi Literari per la Igualtat d’Agullent estava organitzat en dues categories, enguany se n’han plantejat tres: juvenil (de 12 a 17 anys), adults (de 18 anys fins a 64 anys) i sènior (més de 65 anys). A més, els premis han augmentat de dotació. Per a cada categoria s’ha establer un primer premi de 100€ en metàl·lic i un lot de llibres sobre l’àrea temàtica del concurs, i un segon premi dotat amb un premi de 60€ i també un lot de llibres. 
Segons ha explicat Maria Mora, regidora d’Igualtat, “el tema de l’obra és lliure però haurà d’abordar directament o de manera transversal la igualtat de gènere, la conciliació, corresponsabilitat, la perspectiva de gènere, els estereotips de gènere i la seua superació o la visibilització històrica de la dona”. A més, “el jurat valorarà la qualitat literària, la coherència textual i l’adequació dels temes proposats”. 
Una altra novetat és la fórmula de presentació del treballs que serà a través de la plataforma de concursos www.mundoarti.com/concursos així com també des de la pàgina web de l’Ajuntament d’Agullent www.agullent.es. Així mateix, a la Biblioteca Municipal es pot realiTzar qualsevol consulta sobre la dinovena convocatoria del premi agullentí.