Fontanars dels Alforins segueix executant diferents actuacions d’acondicionament del casc urbà. La pròxima d’elles, la repararació i millora del sistema de la xarxa del clavegueram i pluvials  al carrer Ronda Nord, al camí de la Ferreria i al tram final fins a la depuradora del terme municipal.
Esta actuació, inclosa en el Pla d'Inversions de la Diputació de València del 2022/2023, comptarà amb una inversió de 213.340,59 euros (IVA inclòs) i suposarà una millora en este servei bàsic prestar al veïnat. 
Els periòdics controls i supervisions de la xarxa de clavegueram van detectar una necessària actuació per evitar problemes futurs de la mateixa. Per això, el Consistori va pensar en acollir-se a aquest pla de la corporació provincial que facilita i subvenciona millores reals que transformen els municipis, relacionades amb l'aigua, els espais verds i infantils, les infraestructures esportives o l'urbanisme. 
El procediment de contractació ja està en marxa a la plataforma de contractació de l’Estat, amb el conseqüent inici del termini perquè les empreses presenten les ofertes oportunes fins al dia 3 de juny. Les obres, amb data de començament prevista per a la segona quinzena del mes de setembre d’aquest any, s’estima que es desenvolupen durant 4 mesos, aproximadament.