Albaida acollirà este dissabte el 21é Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT), que amb motiu del 25 aniversari del grup de percussió, metall i dolçaina “Raval Jussà”, es celebrarà a Albaida i comptarà amb al voltant de 50 colles de música i més de 600 dolçainers i tabaleters de tota la Comunitat Valenciana.
Durant el matí, els visitants podran gaudir dels museus albaidins la Casa Museu José Segrelles i el Museu Internacional del Titella d’Albaida (MITA), a més d’una visita guiada pel Palau dels Milà i Aragó a les 13.00 hores. També hi hauran visites guiades al Campanar d’Albaida a les 11.30 i a les 18.30 i per al revolteig de campanes de 12.00 a 12.30 i de vesprada, de 19.00 a 19.30 hores. A Vallcaneda es podrà visitar “la Dolça eina de la nostra festa”, una exposició temàtica cedida pel Museu de la Festa d’Algemesí que romandrà oberta de 11.00 a 14.00 hores i de vesprada de 16.00 a 19.00 hores.
Les activitats de l’Aplec s’iniciaran a les 11 hores amb la  Fira de luthiers instal·lada a la Plaça Major, una fira que acull a fabricants d’instruments musicals tradicionals i medievals. A les 11.30 hores Dani Miquel interpretarà Ma·me·mi·mo·músics, una actuació musical dirigida als xiquets i xiquetes però de la que poden participar tots els públics.
A les 12.30 hores tindrem el privilegi d’escoltar el Concert de la Colla Federal de Dolçaina i Tabal, que presentaran el seu primer enregistrament en CD exclusivament a Albaida.
A la vesprada, a les 17.30 hores, tindrà lloc l’Aplec Oficial de les Colles Federades. Començarà la cercavila de les colles participants per els carrers d’Albaida i a les 19.30 hores les colles juntes interpretaran l'obra RAVAL SOBIRÀ de J.Carlos Sempere. La jornada finalitzarà amb un sopar de germanor i l'actuació del grup de música folk “Tres Fan Ball”.