Ontinyent tindrà un total de 12 activitats amb motiu del Dia del Llibre, organitzades per la regidoria de Biblioteques. El regidor Nico Calabuig detallava una programació que tindrà lloc ens el 23 d'abril i el 6 de juny. L'objectiu, explicava, era enriquir l'activitat cultural de la ciutat, tant amb les activitats preparades directament per la regidoria de Biblioteques com per les que organitzaran altres entitats. Precisament, treballar de la mà del teixit associatiu era un dels objectius que la regidoria es marcava a l'inici de la legislatura, explicava Nico Calabuig.

El cicle d'activitats inclou presentació de llibres, espectacles per a públic familiar, recitals i conferències. Tot el programa estarà "impregnat pel Any Estellés", avançava el regidor de l'àrea, que també tenia paraules d'agraïment a totes les entitats que s'han implicat en les activitats i al personal de les Biblioteques municipals.

Nico Calabuig recordava que la regidoria aposta pel foment de la lectura i per arribar al major número de públic possible. El 23 d'abril el professor Jordi Oviedo, expert en Vicent Andrés Estellés, impartirà una conferència al Campus Ontinyent; el 24 d'abril tindrà lloc un taller de creativitat dins del programa "Llegir creixent". El dia 25 serà el moment de la presentació del llibre "L'hereua de la mar", de Juan Francisco Ferrándiz; el dia 26 està prevista una sessió de contacontes i també es presentarà la novel·la "Els corcs", d'Enric Abad Lluch en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Ja el 2 de maig tindrà lloc la presentació de la novel·la "Els espies no parlen", de Carlos Holeman, amb la participació de Joan Torró. El dia 3 serà el moment de la presentació de "Els sospirs castrat" de Judith Sanz Micó. La programació inclou un llibre sobre la gestació subrogada, el dia 8 de maig, a la biblioteca de Sant Rafael. Un llibre sobre Isabel Clara Simó i la presentació de la revisió de l'obra competisca de Vicent Andrés Estellés són unes altres de les activitats previstes per als dies 9 i 15 de maig.

El 24 de maig tindrà lloc l'espectacle "El fill del forner", i el 6 de juny acabarà la programació amb una actuació de Dani Miquel, "L'Estellés i més", a la biblioteca de Sant Josep.